Snažno pismo nadbiskupa Vigana predsjedniku Trumpu: Upravo se odvija vječna borba između dobra i zla

8. 06. 2020. | Vijesti | 0 comments

Nadbiskup Carlo Maria Viganò upozorava predsjednika SAD-a Donalda Trumpa na činjenicu da su trenutačne krize, odnosno, pandemija koronavirusa i građanski neredi zbog Georgea Floyda, dio vječne duhovne borbe između sila dobra i zla.

7. lipnja 2020. godine

Svetkovina Presvetog Trojstva

Poštovani predsjedniče,

            Posljednjih mjeseci svjedočimo nastanku dviju suprotstavljenih strana koje bih nazvao biblijskima: djece svjetla i djece tame. Najveći dio čovječanstva sačinjavaju djeca svjetla, dok su djeca tame u apsolutnoj manjini. Unatoč tome, djeca svjetla trpe diskriminaciju koja ih stavlja u položaj moralne podložnosti prema njihovim protivnicima, koji često drže strateške položaje u vladi, politici, gospodarstvu i medijima. Neobjašnjivo je, stoga, da su dobri postali taocima zlih i onih koji im, iz straha ili osobnog interesa, pomažu.

Ove dvije strane, koje su biblijske prirode, u skladu su s jasnom podjelom između potomstva Žene i potomstva Zmije. S jedne strane, tu su oni koji, unatoč svojim brojnim manama i slabostima, žele činiti dobro, biti čestiti, osnivati obitelji, raditi, osigurati blagostanje svojoj domovini, pomoći potrebitima te, u skladu s Božjim zakonom, nasljedovati kraljevstvo nebesko. S druge strane, tu su oni koji služe samo sebi, koji nemaju moralnih načela, koji žele uništiti obitelj i narod, iskoristiti radnike kako bi stekli prekomjerno bogatstvo, poticati unutarnje podjele i ratove te nagomilati moć i novac: njih će lažna slika privremenog blagostanja, ukoliko se ne pokaju, dovesti do strašne sudbine koja ih čeka, daleko od Boga, u vječnom prokletstvu.

U društvu, poštovani predsjedniče, ove su dvije suprotstavljene stvarnosti u stanju vječnog  neprijateljstva, kao što su Bog i Sotona vječni neprijatelji. Čini se, dakle, da su djeca tame, koju možemo poistovjetiti s dubokom državom kojoj se razborito suprostavljate te koja ovih dana vodi žestok rat protiv Vas, pokazala svoje karte, mogli bismo reći, otkrivši tako svoje planove. Toliko su sigurni da imaju sve pod nadzorom da su odbacili oprez s kojim su, u prošlosti, djelomično prikrivali svoje prave namjere. Istrage koje su već u tijeku pokazat će tko je uistinu odgovoran za ovakvo upravljanje za vrijeme Covid krize, ne samo na području zdravstva, već i politike, gospodarstva i medija. Vjerojatno ćemo otkriti da u ovom divovskom pothvatu društvenog planiranja postoje ljudi koji odlučuju o sudbini cijelog čovječanstva, uzevši si za pravo djelovati protiv volje građana i njihovih predstavnika u državnim vlastima.

Otkrit ćemo, zasigurno, i da su trenutačne društvene nemire izazvali oni koji su, vidjevši da virus neizbježno jenjava te da društvena kriza izazvana pandemijom popušta, morali izazvati građanske nemire da bi opravdali represivne mjere koje se, iako su zakonite, mogu shvatiti kao neopravdana agresija na stanovništvo. U savršenoj usklađenosti, ista se stvar upravo događa u Europi. Jasno je da je upotreba uličnih prosvjeda jedno od glavnih oruđa onih koji žele vidjeti kao kandidata na nadolazećim predsjedničkim izborima nekog tko odgovara ciljevima duboke države te iste ciljeve vjerno i s odlučnošću provodi. Uistinu, ne bi bilo iznenađujuće da, za nekoliko mjeseci, opet saznamo da se iza ovog vandalizma i nasilja stoje oni koji se žele okoristiti rastakanjem društvenog poretka kako bi stvorili svijet bez slobode, odnosno, kako nam masonska poslovica kaže: Solve et coagula (Razdvojiti i ponovno spojiti; op. prev.)

Iako zvuči uznemirujuće, suprotstavljene strane koje sam prethodno opisao, mogu se naći i u vjerskim krugovima. Postoje vjerni pastiri koji se brinu za stado Kristovo, ali isto tako postoje i nevjerni plaćenici koji žele raštrkati stado i prepustiti ovce proždrljivim vukovima. Nije, stoga, iznenađujuće da su ovi plaćenici saveznici djece tame te da preziru djecu svjetla, jer, baš kao što postoji duboka država, postoji i duboka crkva koja  je odbacila svoje dužnosti te se odrekla svojih obveza pred Bogom. Dakle, protiv nevidljivog neprijatelja u državnoj sferi bore se dobri vladari, a u crkvenoj sferi dobri pastiri. Odvija se, naime,  duhovni boj, o kojem sam nedavno govorio u svojwm apelu objavljenom 8. svibnja 2020. godine.

Prvi put, Sjedinjene Države imaju Vas kao predsjednika koji hrabro brani pravo na život, koji se ne srami javno optužiti progone kršćana diljem svijeta te koji govori o Isusu Kristu i ističe građansko pravo na slobodu vjeroispovijesti. Vaše sudjelovanje u Hodu za život, kao i Vaše nedavno proglašenje mjeseca travnja kao državnog mjeseca posvećenog sprječavanju zlostavljanja djece,  djela su koja jasno pokazuju na čijoj se strani borite te bih se usudio vjerovati da smo oboje na istoj strani ove bitke, iako raspolažemo različitim oružjima.

Iz ovog razloga, vjerujem da je napad usmjeren na Vas nakon Vašeg posjeta Nacionalnom svetištu sv. Ivana Pavla II., dio organizirane medijske priče kojoj cilj nije borba protiv rasizma te za uspostavu reda u društvu, nego produbljenje sukoba, odnosno, kojoj cilj nije pravda, već ozakonjenje nasilja i kriminala te kojoj cilj nije doći do istine, nego služiti određenoj političkoj struji.  Uznemirujuće je i to da postoje biskupi, neke od kojih sam nedavno javno prozvao, koji svojim riječima pokazuju da su se svrstali na suprotnu stranu. Oni su podložnici duboke države, globalizma, jednoumlja i novog svjetskog poretka koji sve više zazivaju u ime sveopćeg bratstva koje u sebi nema trunke kršćanstva, nego se poziva na masonske ideale onih koji žele zavladati svijetom istjeravši Boga iz sudnica, škola, obitelji, a možda čak i crkava.

Američki je narod politički zreo te sad razumije u kojoj mjeri prevladavajuća struja u medijima ne želi doći do istine te je, naprotiv, želi utišati i iskriviti, šireći svrsishodne laži za svoje gospodare. Dakle, bitno je da se oni dobri, koji čine većinu, probude iz svojeg nedjelovanja te odbiju prihvatiti prijevare nečasne manjine s neoprostivim pobudama. Stoga, prijeko je potrebno da se oni dobri, odnosno djeca svjetla, ujedine te jasno i nedvosmisleno oglase. Postoji li za to, gospodine predsjedniče, učinkovitiji način od molitve Gospodinu da zaštiti Vas, Sjedinjene Države i cijelo čovječanstvo od ovog silovitog napada Neprijatelja? Pred snagom molitve, past će obmane djece tame, njihove će se spletke razotkriti, njihova će se izdaja jasno pokazati te će njihova zastrašujuća moć okončati u ništavilu, izložena na svjetlu kao ono što i jest: paklena obmana.

Poštovani predsjedniče, moje su molitve stalno uz američki narod, među koji sam imao povlasticu i čast biti poslan od pape Benedikta XVI. kao apostolski nuncij. U ovom dramatičnom i presudnom trenutku za cijelo čovječanstvo, molim se za Vas, kao i za sve u američkoj vladi koji stoje uz Vas te vjerujem da je američki narod ujedinjen sa mnom i s Vama u molitvi Bogu Svemogućemu.

Ujedinjeni protiv nevidljivog neprijatelja, blagoslivljam Vas i prvu damu te moj voljeni američki narod, kao i sve muškarce i žene dobre volje.

+ Carlo Maria Viganò

Naslovni nadbiskup ulpijanski

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.