Društvo nikada nije spremno za marksističke eksperimente

13. 08. 2020. | Vijesti | 0 comments

U biti, vrlo je jednostavno. Od zastupnika u Hrvatskom saboru, koji su deklarativno konzervativni (i k tome katolici), očekuju se jasni i ne dvosmisleni odgovori na važna društvena pitanja koja se tiču vrjednosti, naročito u vezi braka i obitelji.

U ovom području vodi se bitka za moral, smjer i temelj jednog društva. Jedan od najgorih zamki u koji upadnu ‘naši’ zastupnici događa se kada im se postavljaju “neugodna” pitanja (zašto bi to uopće bila neugodna?), jest ta da se počnu izmotavati i onda u nekakvom općenitom i politički korektnom odgovoru, svoju neodlučnost zamaskiraju time što kažu kako “društvo nije spremno za to”.  Jedno od tih pitanja bilo je i dolje navedeno pitanje u vezi mogućnosti homoseksualaca da usvoje djecu.

Za neke stvari, kao što su opasni društveni eksperimenti, društvo nikada neće biti i nikada ne treba biti spremno. To su marksističko-progresivistički stavovi kojima bi se društvo moralo prilagoditi, milom ili silom. Marksizam ne želi sigurnost koja proizlazi iz stabilnih obitelji (tata, mama, djeca), jer takve obitelji daju stabilne pojedince koji mogu s, ali i bez državnog aparata, vrlo dobro i samostalno funkcionirati.

S druge, marksističke strane, društvo bez obitelji postaje konglomeracija atomiziranih pojedinaca koji ovise jedino o velikoj državi i o ”velikom bratu” koji određuje kako će se misliti i djelovati. Silom i po kratkom postupku, društvo su mijenjali komunisti, i to metkom, zatvorom ili izgonom. Danas to rade njihovi izdanci (socijalisti, progresivisti, ‘zeleni’, “Možemovci”…), milom i to sporo, kao u onom poznatom primjeru s kuhanjem žabe u vodi koja je u početku mlaka, a kada postane kupuća, već je kasno jer je žaba skuhana.

Večernji list, 11.8.2020.

Tako će se s riječima Mostove zastupnice, Marije Selak Raspudić iz intervjua Večernjem listu (11. 8. 2020.), složiti i ljevica: “Pa da, društvo nije spremno” pa ih moramo “educirati” naročito kroz škole i masovne medije kako bi indoktrinirali društvo da prihvati nešto što nije nikada bilo prihvatljivo kroz dugu ljudsku povijest naročito u kršćanskoj i katoličkoj civilizaciji.

Prema odgovoru zastupnice Dalije Orešković, koja je također bila u ovoj debati, koja jasno ima “progresivistička” (ljevičarska) gledišta, vidi se da obitelj smatra kao stvar “ideologije”, pa tko ima više moći, taj će odlučivati. Tu nema prostora niti za biologiju, antropologiju, psihologiju, duhovnost niti za, općenito, zdrav razum i ljudsko iskustvo kroz tisuće godina. Sve, ali baš sve se relativizira i dekonstruira.

Kulturni marksisti dobro znaju da se nova revolucija dobiva preko kulture i javnosti, i oni jasno deklariraju svoja gledišta i brane svoje stavove. Tražimo li previše od ‘naših’ zastupnika da istom jasnoćom zastupaju i naša gledišta i da brane brak, obitelj, kršćanstvo, nacionalnu državu?

Bilo bi dovoljno da je zastupnica Selak Raspudić samo rekla onaj dio “da prava djece pretežu nad pravom na djecu”, i da se jasno odredila da nije za to da homoseksualci usvajaju djecu, da se zna koja je definicija braka i da je obitelj samo jedna te da djeca imaju pravo na najbolje okruženje i ono što je dokazano i provjereno, a to su mama i tata.

S obzirom na to da političari svoje mišljenje iskazuju javno, vjerujem da je itekako važno da i javno čuju glas negodovanja i konstruktivne kritike iz civilnog društva. Oni bi trebali zastupati naša gledišta te ono što je ispravno i istinito, u skladu s konzervativnim gledištem i katoličkim naukom.

Pratit ćemo, ne samo zastupnicu Selak Raspudić, nego i sve zastupnike koji javno govore o konzervativnim ili/ katoličkim vrjednotama. I kada bude potrebno, dignut ćemo ‘žuti karton’, kao u ovom slučaju. 

Dr. Vice Batarelo

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.