Borba za duše naše djece

4. 05. 2020. | Vijesti | 0 comments

Shutterstock

Kontroverzni dokumentarni film „Janina dugina obitelj” u subotu 2.5.2020. ipak je prikazan na HRT-u, unatoč gotovo 10.000 osoba koji su u roku 24 sata tome preko peticije tome usprotivili, a sada se radi o gotovo 13.000 potpisnika.

Sporni film govori o obitelji razvedenih roditelja čija kći Jana neuvjerljivo opisuje kako se dobro snalazi u novoj životnoj situaciji otkako je njezina majka ostavila nju, brata i oca i otišla živjeti sa svojom lezbijskom partnericom. Pri tome joj ona, kao vidljivo nesigurna adolescentica, indoktrinirana u duboko liberalizirano njemačko društvo, iskazuje navodnu podršku i razumijevanje za njezin čin redovitim posjećivanjem u novom domu gdje gleda svoju rođenu majku kako se ljubaka s drugom ženom te solidarnost odlaženjem na godišnju gay paradu!

Osim prikazanih degutantih scena, poput ljubljenja osoba istog spola (k tome u javnosti), kao i prizore s besramne i sablažnjive homoseksualne povorke – koje imaju za cilj normalizirati nenormalno i neprirodno – u filmu je više nego očita prisutnost hinjenja sreće, isforsiranih osmijeha rodbine pri zajedničkim susretima, tužan i prazan pogled Janina oca, i Janini pokušaji da opravda majčin potez, govoreći da bi joj bilo mnogo teže da su joj se roditelji rastavili zbog neslaganja i svađanja te da joj je drago ako je njezina mama sada sretna.

U vezi filma još bismo samo naveli jedan od brojnih komentara koji su objavljeni na društvenim mrežama nakon prikazivanja ovog, kako ga je HRT opisao, ‘filma za djecu’: „Ovo je dokumentarac za odrasle, za roditelje, profesore, odgajatelje, psihologe. Ovo je upozorenje i poticaj na odgovornost odraslih u stvaranju i oblikovanju od Boga nam povjerene djece, da izrastu u zdrave, stabilne i jake ljude…”

Da, radi se o, ponajprije, našoj djeci. Oni su ti koji će biti sve izloženiji ovim temama i promidžbi homoseksualnosti, ali i drugih ljudskih devijacija. Zato ih se od rana treba pripremati, educirati i formirati kako bi imali čvrste stavove koje će znati odlučno obrazlagati i beskompromisno braniti, progovarajući glasno istinu o čovjeku i njegovoj naravi.

Da je naše društvo već dosta uronjeno u svijet svjetonazorskog liberalizma, govore i komentari koji se javljaju ispod objava na Faceboku i medijskim portalima koji prenose naše objave i pišu o našem djelovanju. To i nije previše iznenađujuće. Sjetimo se kada su započele te javne sablažnjive manifestacije po hrvatskim gradovima: prije 20 godina! Bila je to priprema i podloga za mijenjanje zakona i pravno reguliranje moralnog nereda, naš štetu institucije braka i prava djece. A posljednje doneseni zakon koji se na to odnosi, onaj o životnom partnerstvu, dao im je gotovo ista prava kao i bračnoj zajednici – jedino što se ta, druga, zajednica, drugačije zove.

No to je već iza nas. Danas već raspravljamo o tome bi li takve zajednice trebale moći udomljavati i posvajati djecu. Ludilo Progresa i dalje će se nastaviti, a koliko će uspjeti u svojem naumu, ovisi i o nama i našem angažmanu.

Ne zaboravimo da je ‘ispiranje umova’ postupan proces koji slijedi politiku malih koraka. No, ako pogledamo unatrag, primjerice, šezdeset, sedamdeset godina, vidjet ćemo da su ti mali koraci postali veliki i da čovječanstvo sve više nazaduje u gaženju čovjeka, od onog nerođenog do onog starog, nemoćnog i bolesnog kojemu se tepa izrazom ‘potpomognutog samoubojstva’.

Svaka akcija koju poduzimamo nova je borba za svaki novi naraštaj u našem narodu. Zapadna ‘napredna’ društva, po tim pitanjima već su mrtva te su odavno odustala od ove borbe. U Hrvatskoj se još uvijek reagira na ovakve negativne pojave za čovjeka, na napade na tradicionalne vrijednosti, na život, na djecu, na instituciju braka i obitelji, na javni moral i vjeru, domoljublje…

Svi mi koji zajedno reagiramo, još uvijek držimo tu svjetonazorsku ‘crtu obrane’ protiv svjetske „Revolucije napretka” koja iz dana u dan „jede svoju djecu”, da se poslužimo poznatom krilaticom iz vremena Francuske revolucije, a svoje pogubne ideje lažne „slobode, jednakosti i bratstva” i dalje, poput zaraze, širi svijetom.

Zato se od ove borbe nikada ne smijemo umoriti niti od nje odustati. Ovo je borba na život ili smrt duša naše djece i društva.

Ivan Mihanović/Vigilare

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.