Biskup Schneider zahvalio papi Benediktu na izjavi da je Antikrist nadahnuo homoseksualnost i pobačaj

7. 05. 2020. | Vijesti | 0 comments

Promidžba i opravdavanje pobačaja, homoseksualnosti i rodne ideologije, sadrže u sebi „duh pobune protiv Boga te u tom pogledu pokazuju značajke Antikrista“.

Athanasius Schneider, biskup Astane, glavnog grada Kazahstana, zahvalio je Papi u miru Benediktu XVI. na njegovoj ocjeni trenutnog stanja, u kojem su ljudi „izopćeni iz društva“ ako se usprotive pobačaju ili tzv. homoseksualnom „braku“. Papa Benedikt XVI. naglasio je važnost i potrebu molitve kao sredstva „otpora strahu od Antikristove duhovne moći“.

„Promidžba i opravdavanje pobačaja, homoseksualnosti i rodne ideologije“, komentira Schneider, „sadrže u sebi duh pobune protiv Boga te u tom pogledu pokazuju značajke Antikrista“. U svojoj izjavi za LifeSiteNews, biskup Schneider objašnjava da u zalaganju za pobačaj i homoseksualnost prepoznaje „prikrivenu strategiju ‘opće svjetske vlasti’, koja je po svojoj ideologiji ateistička i protukršćanska pa čak i bogohulna“.

 Biskup prepoznaje u ovom suvremenom planu dvostruko odbacivanje: Prvo, odbacivanje „istine Kristove“, a zatim i odbacivanje Božjeg reda i poretka po pitanjima braka i života. „Ubijanje nevine dječice u utrobama njihovih majki i izokretanje stvorenog poretka dvaju bioloških spolova, braka, kao i obitelji“, Schneider nastavlja, „izrazi su Antikristova stava, odnosno stava koji se u Bibliji naziva pobunom te otpadništvom“.

Biskup dodaje: „Najprepoznatljiviji Antikristov stav je stavljanje samog sebe na Božje mjesto“.

Papa Benedikt XVI. u pisanom je obliku odgovorio na nekoliko pitanja svojeg biografa, Petera Seewalda, koji ih je potom uvrstio u dodatak papine, više od 1000 stranica duge, biografije pod naslovom: Benedikt XVI: Život (na njemačkom jeziku tiskao Droemer Verlag).

U jednom od ovih odgovora, Benedikt se osvrnuo na istinske izazove suvremene Crkve i papinstva, rekavši da se, uglavnom, ne radi o incidentima kao što je afera „Vatileaks“, nego o „diktaturi prividno humanističkih ideologija na svjetskoj razini“. Također, izričito navodi pobačaj, homoseksualni „brak“ te umjetnu oplodnju kao sastavnice ove nove ideologije.

„Ovih dana, čovjek biva izopćen iz društva ako mu se usprotivi“, dodao je umirovljeni papa.

„Suvremeno je društvo u procesu stvaranja protukršćanskog vjerovanja, a tko mu se suprotstavi, kažnjen je izopćenjem“, Benedikt je nastavio, smjestivši ovu suvremenu ideologiju u kontekst Antikrista riječima: „Strah od Antikristove duhovne moći u ovom je slučaju sasvim prirodan, a kako bismo mu se oduprijeli, potrebne su molitve cijelih biskupija, ali i sveopće Crkve“.

Prisjetimo se kad je sestra Lucija, jedna od triju fatimskih vidjelica, 1980-ih godina kardinalu Carlu Caffarri rekla da će „posljednja bitka između Gospodina i kraljevstva sotonskog biti oko braka i obitelji“.

„Ne bojte se“, dodala je, „zato što će se svatko tko radi na očuvanju svetosti braka i obitelji, suočiti sa svim mogućim oblicima borbe i protivljenja, budući da je to pitanje od presudne važnosti“, a zatim je zaključila: „No, naša je Gospa zmiji već zdrobila glavu“.

Slijedi puni osvrt biskupa Athanasiusa Schneidera na riječi umirovljenog pape Benedikta XVI. o trenutnom stanju u svijetu:

Zahvaljujem papi Benediktu XVI. na raspravi o ovoj ključnoj temi te se slažem s njegovim stavovima o trenutnom stanju u svijetu. Promidžba i opravdavanje pobačaja, homoseksualnosti i rodne ideologije, sadrže u sebi „duh pobune protiv Boga te u tom pogledu pokazuju značajke Antikrista“.

„Zagovornici pobačaja i homoseksualnosti tvrde da je Božja zabrana ubojstva nevinih ljudskih bića, kao u slučaju pobačaja, pogrješna i zla. Nadalje, tvrde da je stvaranje dvaju bioloških spolova zlo, odnosno da je suprotnost tome dobra, kao što je, na primjer, brisanje razlika između bioloških spolova dobro. Dakle, ideologija pobačaja i homoseksualnosti razotkriva se kao pobuna protiv Boga te u tom pogledu pokazuje značajke Antikrista.

Sustavna promidžba pobačaja, homoseksualnosti i rodne ideologije na svjetskoj razini upućuje na strateško djelovanje skrivene ‘opće svjetske vlasti’, koja je po svojoj ideologiji ateistička i protukršćanska, pa čak i bogohulna, zato što se protivi Božjem poretku.

Antikrist niječe ne samo red spasenja, odnosno istinu božanskog utjelovljenja, tj. istinu da se Krist, sin Božji, uistinu utjelovio, nego i Božje uređenje svega stvorenog, odnosno postojanje dvaju bioloških spolova, kao i apsolutnu zabranu ubojstva nevinih ljudskih bića.

Ubijanje nevine dječice u utrobama njihovih majki i izokretanje stvorenog poretka dvaju bioloških spolova, braka, kao i obitelji, izrazi su Antikristova stava, odnosno stava koji se u Bibliji naziva pobunom i otpadništvom, a sam Antikrist; kojeg zovemo i bezakonikom (2 Sol 2,4) te sinom propasti (Iv 17,12), neprijatelj je i protivnik Boga i Božjeg uređenja prirode po kojem nam je omogućeno otkupljenje. Najprepoznatljiviji Antikristov stav je stavljanje samog sebe na Božje mjesto. U slučaju pobačaja, čovjek se, u praksi, smatra nekom vrstom boga, polažući neograničena prava na ljudski život i prirodni red ljudske seksualnosti.

Možemo, stoga, zaključiti da ideologija, kao i sam čin, pobačaja i homoseksualnosti, imaju istinske značajke Antikristova duha.”

Izvor: LifeSiteNews

Donacija

kn
Personal Info

Billing Details

Molimo ispunite podatke o donaciji.
Nakon što zaprimimo donaciju dobiti ćete potvrdu na email

Terms

Donation Total: 50,00 kn

Kontakt informacije

+385 1 6446 420
faks. +385 1 6446 422
mob: +385 99 7780 969
E-pošta : info@vigilare.org
Ured: Grahorova 4,
10 000 Zagreb

Arhiva

Možda vas zanima:

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Nakon prvog članka o Fatimskoj poruci i opomeni za svijet, donosimo i drugi dio. „Zablude Rusije” Komunizam, odnosno znanstveni socijalizam, kako ga njegovi pobornici vole zvati, nije se pojavio niotkud. Naime, naslijedio je utopijski socijalizam,...

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Postoji jedna opća zabluda u Hrvatskoj osobito među nekima koji se osjećaju kao katolici, konzervativci i domoljubi, da je biti „moderan“ nekako „in“. „Biti moderan“ zvuči nekako primamljivo. Oni koji žele biti takvi, misle da će ih druga strana...

Fatima – poruka i opomena za svijet (I.dio)

Fatima – poruka i opomena za svijet (I.dio)

Što se, ustvari, dogodilo u Fatimi 1917. godine? Što nam ti događaji danas znače? Sagledamo li činjenice, izvanredna važnost Fatime postat će nam u potpunosti jasna. Paul Claudel nazvao je Fatimu „nečuvenom eksplozijom nadnaravnog u svijetu kojem...

Majka Božja Bistrička

Majka Božja Bistrička

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi accumsan elit mi, a bibendum lacus dignissim a. Curabitur eget arcu pharetra, aliquet arcu quis, fermentum diam. Phasellus condimentum congue feugiat. Ut ornare odio id odio gravida, ac...

Alojzije Stepinac – Velikan vjere

Alojzije Stepinac – Velikan vjere

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ullamcorper magna eu elementum pharetra. Integer sit amet velit gravida, facilisis risus sed, porttitor sapien. Quisque sit amet molestie nulla,...

Prijavite se na newsletter!

Budite inforimrni o najnovijim aktivnostima udruge Vigilare

 

Uspješno ste se prijavili na newsletter!