Tužba udruge Dugine obitelji protiv udruge Vigilare

16. 09. 2020. | Priopćenja | 0 comments

Zagreb, 16.9.2020.

Danas je održano prvo ročište u slučaju tužbe udruge Dugine obitelji protiv udruge Vigilare.

Dugine obitelji tuži Vigilare na temelju Zakona o suzbijanju diskriminacije zbog navodne diskriminacije homoseksualnih osoba internetskom prosvjednom peticijom pod nazivom „Stop homo-propagandi državne televizije: Zaustavimo fake duge, zaštitimo djecu i obitelji“ koja je bila usmjerena protiv Hrvatske Radio Televizije (HTV 3) koja je 2. svibnja 2020. u 11.50 sati emitirala kontroverzni homoseksualni ‘dokumentarni film za djecu’ „Janina dugina obitelj“.

Peticija je bila izuzetno uspješno te ju je potpisalo preko 13.700 građana čije je prosvjedne dopise primila državna televizija.

Udruga Dugine obitelji smatra da jezik i razlog peticije diskriminira ljude koje ona predstavlja.

Vigilare je silno iznenađen da je ovakav slučaj uopće završio na sudu, jer stvara vrlo opasan presedan i šalje vrlo zabrinjavajuće poruke hrvatskom društvu.

Na poticaj vrlo zabrinutih roditelja, Vigilare je, u skladu sa svojim statutom i aktivnostima, pokrenuo peticiju kako bi roditelji i drugi uznemireni pojedinci izrekli svoje mišljenje i prosvjed HRT-u i zaštitili svoju djecu od takvog kontroverznog ideološkog filma.

Ovo je klasična bitka jedne agresivne manjine koja pošto-poto želi uvesti svoj opasan svjetonazor protiv postojećoj većini koju čine katolici i , općenito, kršćanska kultura, ali i antropologija.  Vigilare se ovdje našao u poziciji da brani tri temeljne osnove demokratskog društva i zapadne civilizacije, a to je:

  • obrana prava roditelja i djece;
  • sloboda govora i izražavanja istine;
  • sloboda vjeroispovijesti

Ako sutkinja Sandra Artuković Kunšt presudi u korist vrlo površne tužbe udruge Dugine obitelji, to će poslati vrlo uznemiravajuće signale da je sloboda govora i izražavanja dopuštena samo u određenim situacijama i prema određenim grupacijama, tj. kastama i da se u Hrvatskoj naveliko uvodi politički korektan govor te da je gotovo sa slobodom koju smo uživali od pada komunizma 1990. godine.

Je li sloboda da nitko u društvu ne smije kritizirati lgbtiq grupacije i njihove postupke? Je li sloboda da se ne smije reći da nešto nije normalno ni prirodno? Je li sloboda da se neće smjeti reći da je najbolje mjesto za dijete s mamom i tatom? Je li sloboda da se neće smjeti potpisati javna peticija protiv nekog tv programa? Zar se više ne će smjeti reći da je nešto nemoralno ili nastrano (eng. „queer“)?

U vjerskom smislu, većina Hrvata su, po krštenju i vjeri, katolici. Hoće li cijela vjerska većina morati prisilno šutjeti i govoriti samo politički korektne fraze ili će smjeti jasno i javno govoriti vjerske istine da je homoseksualni čin i način života grijeh i još, uz to, i smrti grijeh. Hoće li katolici smjeti javno i otvoreno govoriti da su protiv homoseksualnog načina života i da će govoriti, učiti i poticati (u crkvi, doma, ali i u društvu) da se ljudi tako ne ponašaju?

Ovo su samo neka od vrlo važnih pitanja koja se ovim slučajem otvaraju.

Vigilare će koristiti sva moguća pravna sredstva i pozvati što više stručnjaka da potvrdi svoju poziciju, ali općenito i poziciju slobode govora te izražavanja i vjere u Hrvatskoj.

Današnje pripremno ročište odgođeno je na zahtjev tužitelja te će biti održano 27. listopada 2020. godine.

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

PETICIJA: Želim da 25. lipnja bude državni blagdan!

PETICIJA: Želim da 25. lipnja bude državni blagdan!

Pokrenuli smo peticiju prikupljanja potpisa kojima ćemo vladajućima dati do znanja da želimo da 25. lipnja bude državni blagdan i neradni dan. Riječ o previše važnom događaju kada su Hrvati, nakon mnogo stoljeća, proglasili državnu neovisnost, da...

[VIDEO] 30 godina hrvatske neovisnosti

[VIDEO] 30 godina hrvatske neovisnosti

U spomen na 30. obljetnicu proglašenja hrvatske neovisnosti, Vigilare je izradio video-zapis s najupečatljivijim trenutcima i pojedincima iz razdoblja političke i vojne borbe za hrvatsku slobodu. https://www.youtube.com/watch?v=91knlRJPDS0

22. lipnja – dan koji treba slaviti

22. lipnja – dan koji treba slaviti

Dana 22. lipnja 1593 . u bitki kod Siska, združena kršćanska vojska zaustavila je prodor Turaka i nestanak Hrvatske. Turske snage ni iz trećeg puta nisu uspjele pokoriti sisačku utvrdu i prodrijeti u sjeverozapadne hrvatske krajeve te dalje u...

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Od neomarksističkog zastupnika Bojana Glavaševića, jednog od najvećih zagovornika ubijanja nerođene djece, oduzimanju prava djeci na oca i majku, neprijatelja Katoličke crkve, širitelja pogubne lgbt i rodne ideologije, verbalnog napadača na...

[VIDEO] Ugledni liječnik o pandemiji i cjepivima

[VIDEO] Ugledni liječnik o pandemiji i cjepivima

Dr. Peter McCullough je internist, kardiolog, akademik, profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Dallasu (Teksas). U ovm videu progovara o pandemiji koronavirusa i cjepivima te njihovu (štetnom) utjecaju na ljudsko zdravlje....

Parlamentarni izbori 2020.