Tužba udruge Dugine obitelji protiv udruge Vigilare

16. 09. 2020. | Priopćenja | 0 comments

Zagreb, 16.9.2020.

Danas je održano prvo ročište u slučaju tužbe udruge Dugine obitelji protiv udruge Vigilare.

Dugine obitelji tuži Vigilare na temelju Zakona o suzbijanju diskriminacije zbog navodne diskriminacije homoseksualnih osoba internetskom prosvjednom peticijom pod nazivom „Stop homo-propagandi državne televizije: Zaustavimo fake duge, zaštitimo djecu i obitelji“ koja je bila usmjerena protiv Hrvatske Radio Televizije (HTV 3) koja je 2. svibnja 2020. u 11.50 sati emitirala kontroverzni homoseksualni ‘dokumentarni film za djecu’ „Janina dugina obitelj“.

Peticija je bila izuzetno uspješno te ju je potpisalo preko 13.700 građana čije je prosvjedne dopise primila državna televizija.

Udruga Dugine obitelji smatra da jezik i razlog peticije diskriminira ljude koje ona predstavlja.

Vigilare je silno iznenađen da je ovakav slučaj uopće završio na sudu, jer stvara vrlo opasan presedan i šalje vrlo zabrinjavajuće poruke hrvatskom društvu.

Na poticaj vrlo zabrinutih roditelja, Vigilare je, u skladu sa svojim statutom i aktivnostima, pokrenuo peticiju kako bi roditelji i drugi uznemireni pojedinci izrekli svoje mišljenje i prosvjed HRT-u i zaštitili svoju djecu od takvog kontroverznog ideološkog filma.

Ovo je klasična bitka jedne agresivne manjine koja pošto-poto želi uvesti svoj opasan svjetonazor protiv postojećoj većini koju čine katolici i , općenito, kršćanska kultura, ali i antropologija.  Vigilare se ovdje našao u poziciji da brani tri temeljne osnove demokratskog društva i zapadne civilizacije, a to je:

  • obrana prava roditelja i djece;
  • sloboda govora i izražavanja istine;
  • sloboda vjeroispovijesti

Ako sutkinja Sandra Artuković Kunšt presudi u korist vrlo površne tužbe udruge Dugine obitelji, to će poslati vrlo uznemiravajuće signale da je sloboda govora i izražavanja dopuštena samo u određenim situacijama i prema određenim grupacijama, tj. kastama i da se u Hrvatskoj naveliko uvodi politički korektan govor te da je gotovo sa slobodom koju smo uživali od pada komunizma 1990. godine.

Je li sloboda da nitko u društvu ne smije kritizirati lgbtiq grupacije i njihove postupke? Je li sloboda da se ne smije reći da nešto nije normalno ni prirodno? Je li sloboda da se neće smjeti reći da je najbolje mjesto za dijete s mamom i tatom? Je li sloboda da se neće smjeti potpisati javna peticija protiv nekog tv programa? Zar se više ne će smjeti reći da je nešto nemoralno ili nastrano (eng. „queer“)?

U vjerskom smislu, većina Hrvata su, po krštenju i vjeri, katolici. Hoće li cijela vjerska većina morati prisilno šutjeti i govoriti samo politički korektne fraze ili će smjeti jasno i javno govoriti vjerske istine da je homoseksualni čin i način života grijeh i još, uz to, i smrti grijeh. Hoće li katolici smjeti javno i otvoreno govoriti da su protiv homoseksualnog načina života i da će govoriti, učiti i poticati (u crkvi, doma, ali i u društvu) da se ljudi tako ne ponašaju?

Ovo su samo neka od vrlo važnih pitanja koja se ovim slučajem otvaraju.

Vigilare će koristiti sva moguća pravna sredstva i pozvati što više stručnjaka da potvrdi svoju poziciju, ali općenito i poziciju slobode govora te izražavanja i vjere u Hrvatskoj.

Današnje pripremno ročište odgođeno je na zahtjev tužitelja te će biti održano 27. listopada 2020. godine.

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.