„Zovi Vigilare…“ (…a sada mi zovemo Vas!)

7. 12. 1515. | Vijesti, slider

Dragi prijatelji i podupiratelji!

I sami znate da je Vigilare postao sinonim za one koji djeluju, koji reagiraju i koji ne šute. Često nam se i sami javljate jer očito vrijedi: kada nešto treba napraviti – zovi Vigilare.

Mi ne izvještavamo o vijestima, nego stvaramo vijesti i često sami jesmo vijest. Ovdje smo da u ime svih prozivamo, propitujemo… Oh, da – i provociramo!

Bez bojazni
Ne bojimo se tzv. svjetonazorskih pitanja niti ‘naprednih’ liberalnih zastrašivanja. Javno, jasno i bez straha izražavamo svoje vrijednosne stavove. Prozvali smo i prozivat ćemo političare i javne osobe, ustanove i tvrtke te medije koji ismijavaju ili ponižavaju brak, obitelj i tradiciju, podržavaju pobačaj i srozavaju dostojanstvo ljudske osobe i  javni moral.

Neovisni
Naša snaga ste Vi. Vi se uključujete u naše akcije i kroz Vaše dobrovoljne priloge stvarate mogućnosti za naše NEOVISNO djelovanje. Ne primamo nikakav novac iz državnog proračuna niti ga želimo. To je lakši, ali i široki put.
Nismo vezani ni za jednu političku stranku, a i sami cijenimo slobodu mišljenja i izbora o stvarima poput politike. Naše neovisno djelovanje počiva na širokom broju prijatelja i podupiratelja.
Zasad smo imali velike uspjehe iako smo rijetko tražili novac. Novo vrijeme traži od nas korak prema naprijed i zato se obraćamo Vašim srcima i umovima.

Uporaba donacija

Vigilare redovito objavljuje svoja financijska izvješća. Možete ih vidjeti na našim stranicama (2012., 2013. i 2014.), kao i na stranicama Ministarstva financija.

Možemo reći da smo napravili puno s vrlo malo novca (ukupno nekoliko stotina tisuća kuna Vaših priloga), neusporedivo manje od ‘naprednih’ liberalnih udruga koja su do sada primile više od stotinu milijuna kuna Vašeg novca, prisilno otetog kroz porezna davanja.

Donirani novac uporabit će se u tri svrhe:

1. Financiranje jednog trajno zaposlenog (spomenute udruge imaju na desetke zaposlenih);
2. Facebook i e-mail kampanje – naš način komunikacije s javnosti i Vama;
3. Skorašnje akcije (obrana Božića i nerođenog života).

 Kako donirati?

a) jednokratno
b) redovito (mjesečno)

Modeli doniranja:
1.) jednim klikom za jednokratnu donaciju ili trajni nalog preko Paypal računa: https://vigilare.org/donacije/
(Trajni nalog: Svaki mjesec vam se skida određena svota od 2, 5 ili 10 eura. Kreditna kartica: Ako nemate Paypal račun, s kreditnom karticom otvorite svoj Paypal račun i donirajte).

2.) na naš račun preko internetskog bankarstva ili izravno u banci: https://vigilare.org/donacije/ (broj računa u Zagrebačkoj banci HR9423600001102251776); možete također ugovoriti i trajni nalog u Vašoj banci ili putem internetskog bankarstva.

Ako želite postati prijatelj Vigilare i redovito dobivati e-mail obavijesti, ispunite obrazac:

Izrezak

Obećanje!

Vigilare se neće politički angažirati kao nova politička stranka, jer smatramo da je rad na obnovi kulture s dugoročnim učincima, puno važniji za nas i našu djecu. Stoga molimo za Vašu potporu i Vaše molitve. Ovo je početak nove faze našeg zajedničkog projekta.

Budni s Vama stojimo!

Naše zadnje akcije:

Nepoćudni marketing za predstavu „Hinkemann“ Zagrebačkog kazališta mladih
Blasfemične izjave premijera Milanovića
Slučaj „Lijepa naša haubica“ – obrana dostojanstva hrvatske himne
Protiv nezakonitoga donošenja novog Obiteljskog zakona
‘Slučaj’ Doris Pinčić Rogoznica

Hvala i s poštovanjem

Osnivač i predsjednik Vigilare

Dr. sc. Vice John Batarelo

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.