Za referendum 750 000 građana

31. 05. 1313. | Vijesti

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ 14. lipnja 2013. predala je predsjedniku Hrvatskoga sabora, gospodinu Josipu Leki Zahtjev za raspisivanje referenduma sa 749 316 potpisa birača kojim traže raspisivanje državnog referenduma s pitanjem: „Jeste li za to da u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“. Povorci volontera i županijskih koordinatora Građanske inicijative pristiglih izu svih dijelova Hrvatske pridružili su se brojni građani te su tako svečano, uz pjesmu na Markovu trgu predali potpisne knjige građana RH.
Građanska inicijativa „U ime obitelji“ zahvaljuje svim podupirateljima – udrugama, pojedincima, vjerskim zajednicama, političkim strankama i svima drugima koji su inicijativu podržali na bilo koji način. Najviše zahvaljujemo više od 6000 volontera i 1200 koordinatora bez kojih sve postignuto ne bi bilo moguće. Ujedno, zahvaljujemo i hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, dragovoljcima Domovinskog rata, pripadnicima Specijalne policije koji su osiguravali mjesta izjašnjavanja građana nakon napada na volontere. Zahvaljujemo javnim osobama koje su i same bile napadane jer su izrazile podršku inicijativi.
Hvala građanima koji su Inicijativu prepoznali kao svoju te uvidjeli da zajedno možemo graditi demokratsko društvo u kojem narod ima pravo reći što želi i za što se zalaže te se njegovo mišljenje, sukladno Ustavu i zakonima RH treba uvažavati.
Građanska incijativa zahvaljuje i na financijskoj podršci od 164 659,80 HKR primljene na račun građanske udruge „Građani odlučuju“, pri čemu su 50 % tih sredstava donirale pravne osobe, 26 % fizičke osobe, a 24 % vjerske zajednice. Koristimo priliku i da zahvalimo udruzi „Građani odlučuju“ koja je na samom početku svog djelovanja, izašla u susret Građanskoj inicijativi i osigurala tehničke uvjete za primanje donacija.
Ovo su samo neki od poslova koje su obavljali volonteri Građanske inicijative „U ime obitelji“: osmišljavanje inicijative, kreiranje vizualnog identiteta i grafički dizajn, informatička podrška, komunikacija s javnošću i odnosi s medijima, stručna pravna pomoć, vođenje i koordinacija projekta, logistička podrška i koordinacija. Vrlo grubo procijenjena vrijednosti poslova koje su volonteri obavljali, koristeći svoja stručna znanja i vještine, prema prosječnim tržišnim cijenama iznosila bi oko  750 000 kuna.
Volonteri koji su na mjestima izjašnjavanja omogućili građanima da zatraže referendum, darovali su 600 000 radnih sati koji, pomnoženi sa satnicom prosječne plaće u RH odgovaraju vrijednosti od oko 19 milijuna i 200 000 kuna. Hvala svakom od naših volontera osobno!
U gore pobrojane donacije i vrijednost volontiranja nisu uračunati brojni drugi troškovi koje su na sebe, u ovim teškim ekonomskim vremenima, preuzeli volonteri, koordinatori i podupiratelji Građanske inicijative „U ime obitelji“, poput telefonskih i internetskih troškova, troškova fotokopiranja, plaćanja pristojbi u nekim komunalnim uredima, printanja letaka i plakata koje su mogli preuzeti s internetske stranice “U ime obitelji”, tiskanja majica s logom inicijative, troškova benzina i putovanja i mnogih drugih troškova – sve ih ovdje ne možemo pobrojati.  Ujedno, štandove i stolove na mjestima izjašnjavanja građana posudile su brojne trgovine, crkve, kafići, ustupili su ih mnogi gradovi i općine, a i iznajmili su ih i građani osobno.
Još jednom zahvljujemo svakom od naših volontera i podupiratelja osobno! Velikodušnost i požrtvovnost svih sudionika Građanske inicijative najbolje pokazuje koliko nam je važno izjašnjavanje građana na referendumu o braku te promicanje braka i obitelji te zaštita djece.

 

 

Izvor: http://uimeobitelji.net

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.