Djetetovo pravo na oca i majku ili deset razloga protiv tzv. prava homoseksualaca na posvajanje djece

29. 12. 1818. | Vijesti

Deset razloga protiv tzv. prava homoseksualnih parova na posvajanje djece

  1. Svako dijete ima pravo na majku i oca. U strukturi homoseksualne “obitelji” ovo je pravo planski i namjerno uskraćeno djetetu. To je temeljna povreda dječjih prava.
  2. Dijete koje raste u svijesti da su njegova dva roditelja dvije žene ili dva muškaraca, izmanipulirano je u svojem znanju da je njegovo porijeklo od dva različita spola. To će negativno utjecati na izgradnju njegova identiteta.
  3. Raznolikost je uvijek veći poticaj za razvoj, nego jednolikost. Istraživanja u proteklih četrdeset godina dosljedno su pokazala da majka i otac, razvoju djece doprinose različitošću spolova. Dijete koje živi s homoseksualnim muškim ili ženskim parom, stoga je već u početku u nepovoljnijem položaju s obzirom na svoje razvojne mogućnosti.
  4. Najbolje uvjete za razvoj sigurnog spolnog identiteta ima dijete koje odrasta u okruženju spolne raznolikosti majke i oca. U homoseksualnoj ženskoj ili muškoj zajednici ta se razvojna prednost djetetu namjerno uskraćuje.
  5. Ako su otac ili majka iz tragičnih razloga odsutni, primjerice u slučaju samohranih roditelja, dijete ima priliku tugovati i konstruktivno obraditi takav gubitak. Nasuprot tome, ako se dijete uvjerava da je homoseksualna “obitelj” potpuni, alternativni oblik obitelji, to će spriječiti dijete da žali za stvarnim gubitkom majke ili oca. Time se gubitak potiskuje, što ima destruktivan učinak na psihosocijalni razvoj djeteta.
  6. Postoje značajne razlike u načinu života između homoseksualnih i heteroseksualnih parova. Statistički gledano, promiskuitet homoseksualnih muškaraca znatno je veći, nego u uobičajenom odnosu između oca i majke. To ima destruktivan učinak na dječju potrebu za vezivanjem.
  7. Velika većina studija koja tvrdi da postoji jednakost između homoseksualnog i heteroseksualnog roditeljstva, ima ozbiljne metodološke nedostatke. Ni iz jedne takve dostupne studije ne mogu se izvući dalekosežni zaključci.
  8. Za ženu koja živi kao lezbijka, karakteristično je da ona ne želi ili ne može biti s muškarcem i muškošću u bliskoj vezi. Ta činjenica pogoršava i onemogućava razvoj muškog identiteta dječaka.
  9. Za djevojku je otac najvažniji uzor za ono što može očekivati ​​od muškaraca. Istraživanja pokazuju da adolescentne djevojke koje su odrastale bez oca, imaju veće probleme s bliskošću i distancom u odnosu, nego dječaci iste dobi te je kod njih veća vjerojatnost od neželjenih trudnoća.
  10. Davanjem potpunog prava na posvajanje svima, u rodnom listu djeteta pisat će dva ženska ili dva muška imena umjesto ime žene i muškarca, dijete će i na ovaj način biti u zabludi u svojem znanju da je njegovo porijeklo od dva različita spola.

(Autor: Dr.med. Christl R. Vonholdt, liječnica za dječju i adolescentnu medicinu, Izvor: Njemački institut za mladež i društvo)

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.