Stajalište Vigilare o „Istanbulskoj konvenciji“

5. 07. 1717. | Priopćenja, slider

Zagreb, 5. srpnja 2017.

Predmet: Priopćenje u vezi početka javnog savjetovanja o tzv. „Istanbulskoj konvenciji“

Povodom otvorenja javnog savjetovanja o Nacrtu prijedloga Zakona o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji pod okriljem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga Vigilare upozorava na protuzakoniti i prijetvorni karakter navedene konvencije Vijeća Europe.

Poput ostalih ideoloških i svjetonazorskih dokumenata koji se na isti način izglasavaju u Europskom parlamentu, i ovim se dokumentom, pod krinkom zaštite od nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, u hrvatski zakonodavni okvir nastoji unijeti pojam roda koji ne postoji, ne samo u Ustavu Republike Hrvatske, nego ni u ustavima drugih zemalja.

S obzirom da pojam roda ne postoji na međunarodnoj pravnoj razini, uvođenje te kategorije krši mnoge ustave i međunarodne zakone, time i ljudska prava.

Ovaj pokušaj vladajućih još je jedan dokaz da se ideološki najosjetljiviji dokumenti uvijek nastoje proceduralno ‘progurati’ za vrijeme godišnjih odmora i zadnjih dana rada Sabora i Vlade RH.

Hrvatska treba stvoriti svoju vlastitu poziciju u pogledu „Istanbulske konvencije“, i umjesto slijepog slušanja političkih diktata iz Brisela, slušati znanost i zdrav razum koji pseudoznanstvenu teoriju o rodu (genderizam) prokazuju kao lažnu.

Rodna teorija još je jedan od izdanaka kulturnog marksizma koji laže o naravi čovjeka tvrdeći da njegova antrolopološka danost (spol) ne predstavlja njegov istinski identitet.

Vigilare budno prati što se događa i učinit će sve da ovakva protuzakonita, moralno neprihvatljiva, društveno razorna i druga perfidna nastojanja „svetih krava“ civilnog društva u Hrvatskoj – suzbije na svim (legalnim, znanstvenim i parlamentarnim) razinama.

U Hrvatskoj treba poštovati temeljna ljudska prava, a ne socijalno eksperimentirati s pseudoznanstvenim terminima kojim se ponovno pokušava grubo indokrinirati djecu i mlade.

Kako takvi pokušaji u Hrvatskoj završavaju, do sada smo već imali prilike vidjeti.

S poštovanjem

dr. sc. Vice John Batarelo
predsjednik Vigilare

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan