Priopćenje: Sramotna reklama Hrvatske lutrije

Udruga Vigilare pozvala je Upravu Hrvatske lutrije da se ispriča svim ženama u Hrvatskoj i povuče reklamu pod naslovom „Skini je“ kojom se vrijeđa i ponižava žene i njihovo ljudsko dostojanstvo.

Besramno reklamiranje u kojima se ljude prikazuje kao objekte i stvari koje su spremne za uporabu, nedopustivo je, posebice, ako se zna da je riječ o državnoj tvrtki.

S obzirom na to da se Hrvatska lutrija oglušila na već izrečenu javnu kritiku Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Vigilare je pozvao podupiratelje i širu hrvatsku javnost da slobodno izrazi svoje nezadovoljstvo i pošalje pritužbe Hrvatskoj lutriji u vezi omalovažavajuće i ponižavajuće reklame.

Vigilare je ovaj slučaj prijavio i Sudu časti HURA-e (Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje) koji će se očitovati o ovom slučaju (ovdje).

Podsjetimo, posljednja prijava HURA-i u vezi besramne i omalovažavajuće reklame oglašivača Shooster završio je negativno za tu tvrtku koja je na koncu morala povući svoje plakate postavljene po cijeloj Hrvatskoj.

Udruga Vigilare

Sloboda vjeroispovijesti na udaru

Kršćani u Hrvatskoj opet doživljavaju diskriminaciju u vrijeme iščekivanja svojih najvećih svetkovina i blagdana. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je 27. studenog 2020. Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju...