Odgovor Vice Batarela ministru Nakiću: „Ministre, kada počinje ljudski život“

12. 06. 1616. | Priopćenja, slider

Zagreb, 12. lipnja 2016.

Predmet: Odgovor Vice Batarela ministru Nakiću: „Ministre, kada počinje ljudski život“

Poštovani ministre Nakiću!

Nakon Vašeg odgovora na našu reakciju, moram konstatirati da ili ste neznalica ili namjerno govorite neistine i širite farmaceutske (lažne) dogme o tzv. “pilulama za dan poslije”.

Možete li kao ministar stvarno pred cijelom hrvatskom općom i stručnom javnosti tvrditi da te tablete nisu abortivne? Te pilule (ellaOne i Escapelle) itekako mogu dovesti do abortusa stoga one jesu abortivne. To je znanstvena činjenica.

Možete li kao ministar dokazati suprotno za sljedeće: ako se nezaštićeni spolni odnos dogodi u vrijeme najplodnijih dana ciklusa, pilula ne može spriječiti susret spermija i jajašca, ali može spriječiti nidaciju, tj. da se embrij (zametak) ugnijezdi u maternicu dovodeći tako do smrti embrija, to jest novog ljudskog bića.

Upravo je definicija trudnoće ono s čime se ovdje najviše manipulira jer se izbjegava reći da trudnoća započinje spajanjem ženske i muške spolne stanice, a ne tek nidacijom.

Ministre, kada počinje ljudski život?

Ministre, hoćete li moći živjeti sa svojom savješću znajući da i mnogi maloljetnici i čak njihovi roditelji, podržavaju uzimanje tih pilula jer ste Vi lažno rekli da one „nisu abortivne već sprječavaju neželjenu trudnoću odgađanjem ovulacije“?

Kao član navodne konzervativne Vlade trebali biste imati jasan stav, a ne “kako vjetar puše” i nastaviti se skrivati iza što onoga je započela SDP-ova vlast.

Te pilule su štetne za žensko zdravlje i smrtonosne (abortivne) za ljudske embrije (nova ljudska bića).

Očekujem (kao i mnogi drugi ljudi koji Vas izravno ovih dana kontaktiraju) da prihvatite znanstvene činjenice o tim pilulama i u skladu s time reagirate.

Očekujem i od ‘konzervativne’ stranke HDZ-a, pogotovo ako dođe do promjena u hrvatskoj Vladi, da ispravi štetne stavove koje kao ministar odašiljete i da Vas smijene s te odgovorne pozicije.

S poštovanjem

Dr. sc. Vice John Batarelo

predsjednik Vigilare

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.