OBAMA zabranio zakon o prestanku financiranja Planned Parenthooda

10. 01. 1616. | Kultura života

Predsjednik Barack Obama uložio je veto na zakon koji bi Planned Parenthoodu godišnje uskratio 400 od 500 milijuna dolara od američkih poreznih obveznika. Ta bi mjera preusmjerila P. Parenthoodove javne subvencije prema sveobuhvatnim zdravstvenim klinikama koje pružaju više usluga i brojčano nadmašuju abortusnog diva u odnosu 20 prema 1.

Zakon H. R. 3762 koji sadrži tendencije dokidanja Zakona o zaštiti pacijenata i dostupnoj zdravstvenom skrbi (poznatiji kao ObamaCare iz 2010., op . p.), prvi je akt koji je prošao oba kongresna doma i dospio na predsjednički stol.

Američki je Senat prošle godine donio mjeru koristeći proces pomirenja koji sprječava zakonodavce iz redova demokrata da opstruiraju zakon. Zastupnički je dom odobrio senatsku verziju ovog tjedna.

Predsjednica organizacije Live Action Lila Rose svojom je izjavom komentirala predsjednikov veto.

„Predsjednik Obama, protivno volji naroda i izabranog Kongresa prislio je svakog američkog poreznog obveznika da subvencionira najveći nacionalni lanac abortusa – korporaciju koja svake godine vlastoručno ubije više od 320 000 djece, uključujući i djecu koja su starija od 6 mjeseci u utrobi majke.

Nije iznenađujuće da su birači u anketama predsjednika Obamu ocijenili najgorim predsjednikom od II. svjetskog rata. Njegov ekstremizam prema abortusu i nepokolebljivo protivljenje svakoj politici okrenutoj očuvanju ljudskog života, kao i namjerno zanemarivanje višestruko dokumentiranih kaznenih djela Planned Parenthooda, pokazuje da je posvećen vraćanju usluge tom abortusnom divu zbog 12 milijuna dolara koje su uložili u njegovu kampanju 2012. godine.

Abortusni ekstremizam nije popularan, a kad ga se razotkrije on postaje više nego odvratan za veliku većinu ljudi. Zato dok P. Parenthood svesrdno podupire abortuse u kasnoj trudnoći ili čak abortuse djelomično rođene djece (partial-brith abortion), velika se većina Amerikanaca tomu se protivi.

Live Action nastavit će razotkrivati P. Parenthoodove kaznena djela, njegov ekstremizam i opetovano zlostavljanje žena i djevojaka kako bi Kongres i novo vodstvo u Washingtonu bilo motivirano u dovršavanju posla i trajnom dokidanju financiranja javnim novcem najvećeg nacionalnog abortusnog lanca.“

I dok je veto predsjednika Obame očekivan, prolaz zakona pokazuje da čak i za vrijeme administracije (Vlade, op. p.) koja najviđše podupire abortus u američkoj povijesti, postoji dovoljno „za život“ orjentiranih glasova koji Bijeloj kući mogu poslati zakon za prestanak financiranja najvećeg američkog abortusnog lanca.

Veto osigurava da je 2016. kritična godina pokreta za život i budućnost Planned Parenthooda.

 

Izvor: www.liveaction.org

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

[VIDEO] Prvih 100 dana nove vlasti u Zagrebu

[VIDEO] Prvih 100 dana nove vlasti u Zagrebu

https://www.youtube.com/watch?v=dl4L7YMJfxM Nova gradska vlast pohvalila se s prvih stotinu dana vladanja glavnim gradom Hrvatske. To je, uistinu tragikomično, jer je to razdoblje obilježeno, prije svega, nametanjem ideologije, kao i iskazanom...

Građanski odgoj? Ne, hvala.

Građanski odgoj? Ne, hvala.

Dakako da zeleno-crveni revolucionari koji vladaju Zagrebom, ne gube vrijeme na teme na kojima su dobili izbore (komunalije, obnova grada itd.). Ideologija i kulturološka indoktrinacija ljevici je, ipak, iznad svega drugoga. Prenosimo komentar dr....

Parlamentarni izbori 2020.