Masovni Hod za obitelj u Meksiku protiv homo ‘brakova’ i rodne teorije

27. 09. 1616. | Kultura života

MEXICO CITY – Stotine tisuća prosvjednika hodalo je u subotu središtem glavnog meksičkog grada i prosvjedovalo zbog prijedloga ustavnog amandmana za uvođenje homoseksualnog „braka“ i posvajanja kao i planova za nametanje spolnog odgoja inspiriranog rodnom teorijom (genderizmom).

Prosvjednici su hodali od nacionalne koncertne dvorane duž glavne gradske avenije, Paseo de la Reforma i Anđela nezavisnosti, jednog od najvažnijih spomenika u gradu. Iako su gradske vlasti procijenjivale dolazak 20 000 sudionika, organizatori i Crkva procijenjivali su njihov broj na 400 000 do 450 000. Video snimljen dronom omogućio je organizatorima uvid u veliku masu koja se protezala niz Paseo de la Reforma, ali kamera nije snimala prelijetajući duž cijelom trasom hoda.

Prosvjednici su bili obučeni u obične bijele majice sa slikom Meksičkog pokreta za obitelj pjevajući i držeći slogane poput: „Možete je vidjeti, možete je osjetiti, obitelj štiti samu sebe“, Obitelj, ujedinjena, nikada poražena“, Biologija, ne ideologija“!

Prosvjed nazvan „Hod za obitelj“ organizirala je Meksička nacionalna fronta za obitelj – koalicija više od 1000 građanskih civilnih udruga.

Hod za život bio je vrhunac serije nacionalnih prosvjeda koji su privukli više od milijun ljudi ovog mjeseca, kako navode procjene organizatora, koji su ispunjavali ulice desetaka gradova i mjesta zbog zabrinutosti što su institucije vezane za obitelj i moral njihove djece izložene napadima.

Hod su podržali Biskupska konferencija Meksika, kao i papa Franjo, koji je nakon sv. Mise ove nedjelje u Vatikanu rekao: „S oduševljenjem se pridružujem biskupima Meksika u podršci djelovanju Crkve i građanskog društva na korist obitelji i životu koji trenutno zahtijevaju posebnu pastoralnu i kulturnu pažnju diljem svijeta.“

Kako su javile lokalne vijesti, protuprosvjed koji su organizirale homoseksualne organizacije u satima prije Hoda za obitelj, zbog straha od sukoba , nije se održao. Tisuću i osam stotina prijavljenih policijskih službenika, osiguravalo je na skupu sigurnost.

Organizatori su izdali manifest koji brani tradicionalnu definiciju braka i obitelji izražavajući poštivanje prema homoseksualcima, ali osuđujući uvođenje genderizma (rodne ideologije) u javne škole i zamjenu znastveno utemeljenog učenja s političkom indoktrinacijom.

„Izražavamo naše temeljno neslaganje s rodnom ideologijom koja u nedostaku objektivnog temelja, nastoji nametnuti se u zakone, škole, obitelji i medije. Rodna idelogija tvrdi da je braniteljica različitosti, ali ne podupire pluralnost i stoga ne dopušta kritiku niti neslaganje; ona diskreditira, kleveće i proganja. Branimo pravo da kao roditelji, moramo obrazovati našu djecu. Javne škole ne smiju biti taoci nijedne ideologije. Sadržaj spolnog odgoja mora biti utemeljen na sveobuhvatnom razumijevanju ljudske osobe i znanstvenim kriterijima, a ne na pritisku pokreta koji zanemaruju genetsku, biološku i psihološku stvarnost spolnosti.“

Organizatori su također odbacili ideju da „pravo“ homoseksualaca na posvojenje ide na dobrobit djece.“Svjesni smo da je djetetovo pravo da ima i oca i majku. Posvojenje nije pravo odraslih, već pravo djece“.

Kako bilo, Meksička nacionalni odbor za ljudska prava dan prije Hoda objavio je izjavu u kojoj je odbacio tradicionalnu definiciju braka koju zagovaraju prosvjednici, tvrdeći da „uskraćivanje mogućnosti za sklapanje braka muškarcima i ženama krši princip jednakosti i protivno je pravima na samoopredjeljenje i slobodan razvoj osobnosti pojedinca“. Takva načela posljednjih je godina u pojedinim slučajevima koristio Vrhovni sud u presudama u korist homoseksualnog „braka“.

Nacionalna fronta za obitelj zatražila je osobni susret s predsjednikom Enriqueom Peñom Nietom koji je glavni zagovornik amandmana za homoseksualni „brak“, ali se do sada nije oglašavao u vezi toga. Peña Nieto je u svojoj stranci izoliran od kada je u svibnju predložio taj amandman, navodno bez savjetovanja sa članovima stranke u nacionalnom kongresu. Predsjnikova stranka PRI (Institucionalna revolucionarna stranka) prvi je put u svojoj povijesti u lipnju postala manjinska u nacionalnoj vladi nakon velikog izbornog poraza, za što je najviše odgovoran Peñu Nieto koji je prigrlio gay agendu.

Izvor: www.lifesitenews.com

Donacija

kn
Personal Info

Billing Details

Molimo ispunite podatke o donaciji.
Nakon što zaprimimo donaciju dobiti ćete potvrdu na email

Terms

Donation Total: 50,00 kn

Kontakt informacije

+385 1 6446 420
faks. +385 1 6446 422
mob: +385 99 7780 969
E-pošta : info@vigilare.org
Ured: Grahorova 4,
10 000 Zagreb

Arhiva

Možda vas zanima:

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Nakon prvog članka o Fatimskoj poruci i opomeni za svijet, donosimo i drugi dio. „Zablude Rusije” Komunizam, odnosno znanstveni socijalizam, kako ga njegovi pobornici vole zvati, nije se pojavio niotkud. Naime, naslijedio je utopijski socijalizam,...

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Postoji jedna opća zabluda u Hrvatskoj osobito među nekima koji se osjećaju kao katolici, konzervativci i domoljubi, da je biti „moderan“ nekako „in“. „Biti moderan“ zvuči nekako primamljivo. Oni koji žele biti takvi, misle da će ih druga strana...

Fatima – poruka i opomena za svijet (I.dio)

Fatima – poruka i opomena za svijet (I.dio)

Što se, ustvari, dogodilo u Fatimi 1917. godine? Što nam ti događaji danas znače? Sagledamo li činjenice, izvanredna važnost Fatime postat će nam u potpunosti jasna. Paul Claudel nazvao je Fatimu „nečuvenom eksplozijom nadnaravnog u svijetu kojem...

Majka Božja Bistrička

Majka Božja Bistrička

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi accumsan elit mi, a bibendum lacus dignissim a. Curabitur eget arcu pharetra, aliquet arcu quis, fermentum diam. Phasellus condimentum congue feugiat. Ut ornare odio id odio gravida, ac...

Prijavite se na newsletter!

Budite inforimrni o najnovijim aktivnostima udruge Vigilare

 

Uspješno ste se prijavili na newsletter!