Lila Rose impresionirala UN

16. 03. 1515. | Kultura života

New York, 13. ožujka – Konferencijska dvorana UN-a popunjena s gotovo 400 mladih koji su sjedili na diplomatskim mjestima, ustali su sinoć da bi zapljeskali jednoj mladoj ženi. Lila Rose i njezine tajne video-snimke koje razotkrivaju Planned Parenthoodovo okorjela abortiranja djece, obilježile su njezin prvi nastup u veličanstvenoj zdanju.

„Ja tražim oprost zbog toga što moj narod izvozi nasilje protiv najnevinijih diljem cijelog svijeta, kazala je, „i želim pokazati što je moja ekipa vidjela u industriji abortusa“.

„New York City je mjesto rođenja Planned Parenthood organizacije, najvećega lanca abortusa u SAD-u i snažan politički igrač u inozemstvu“, dodala je.

Lila je pokazala video-isječke u kojima  zaposlenici tih klinika objašnjavaju kako dobiti spolno selektivne abortus, abortus u kasnoj trudnoći i kako prijevarom pridobiti državnu pomoć oko toga.

„Ako se ne odnosimo prema najslabijim članovima društva s poštovanjem kao prema nama samima, kakva je to pravda i jednakost? Kako je to podržavanje ljudskih prava?“

„Nekolicina zaposlenica koje se smatrale da se bore za reproduktivna prava napustile su Planned Parenthood“, ispričala je. Shvatile su da „možda ovo nije najbolje za žene, možda možemo učiniti bolje za žene, nego ubiti njihovo meso i krv; možda je prisila, možda je ovo laž koju smo prodavale zbog moćnog političkog i poslovnog interesa, koji na abortusima zarađuju višemilijunske iznose.

Postoji veliki pritisak da se ne prepoznaje dijete u utrobi. „No, jednom kad spoznamo što znanost i razum govore o životu u utrobi“, ljudi mogu vidjeti ljudskost nerođenog djeteta.

Stajalište „moje tijelo, moja prava“ vodi ideji da s „tijelom unutar mojega tijela“ „ja mogu što  god želim“. To stavlja opterećenja s djetetom potpuno na ženu jer društvo govori ženi „pobrini se za to, nosi se s tim“.

Abortus se nudi kao jedino rješenje izazovu trudne žene, „ako želi unaprijediti svoju karijeru, ako želi ostati sa svojim momkom“.

Majka Tereza je kazala da je abortus najveći uništavatelj mira.

„Kada najslabijim članovima društva zanijekate njihova ljudska prava umjesto da ih zaštitite, ne možemo imati mir za kojim čeznemo“, kazala je.

Kada djetetu koje je „u potpuno zavisnoj situaciji, kao najslabijem članu našega društva zanijekate njegovo najosnovnije ljudsko pravo , tada imate krizu ljudskih prava u samoj srži svojega društva i ne možete imati mir.“

Zajednički mit abortusnog lobija, koji posebno radi pritisak na zemlje da ozakone abortus, jest da je trudnoća bolest koja se liječi ubijanjem djeteta.

„Žene još uvijek umiru od abortusa“ u SAD-u jer je to neprirodan i nasilan čin protiv nje, kao i protiv djeteta“.

Jedna video-snimka prikazala je kako Planned Parenthood osigurava abortus u kasnoj trudnoći sa slikama Tobyja, djeteta rođena s 24 tjedna pa s njegovim slikama s 9 tjedana starosti, 2 godine starosti  i kada se igra u čamcu u trećoj godini života.

Žena iz publike poslala je poruku prema International Youth Coalition, studentima koji su je pozvali na ovaj događaj. Prije je podržavala abortus, ali sada je protiv toga.

I promatrač Vatikana pri UN-u, nadbiskup Bernardito Auza, gostovao je događaju pod naslovom „Mladi i hrabrost: život ne može čekati“ zajedno s organizacijom C-Fam ( Centrom za obitelj i ljudska prava, New York).

 

 

 

www.c-fam.org

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Svetci prošli kroz Zagreb

Svetci prošli kroz Zagreb

Nakon godinu dana od prvoga razornog potresa u Zagrebu i dolaska koronavirusne pandemije u Hrvatsku, katolici Zagrebačke nadbiskupije u subotu, 20. ožujka 2021., u 10 sati krenuli su u pokorničku korizmenu procesiju od zagrebačke Katedrale do...

Najsigurnije cjepivo protiv koronavirusa

Najsigurnije cjepivo protiv koronavirusa

U proteklih nekoliko tjedana, nekolicina najistaknutijih svjetskih farmaceutskih tvrtki najavila je predstojeću proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa COVID-19. Komentirajući ove vijesti, ugledni talijanski virolog, profesor Andrea Crisanti,...

Dugin verbalni delikt u Hrvatskoj

Dugin verbalni delikt u Hrvatskoj

Nakon što su se radikali (ljevičari i militantni sekularisti) trijumfalistički i zlobno veselili što je Vigilare na prvoj razini - Županijskom sudu u Zagrebu - „izgubio“ slučaj od tužitelja, homoseksualne grupacije „Dugine obitelji“, zbog neke...

Dopis DORH-u u vezi slučaja Babić

Dopis DORH-u u vezi slučaja Babić

Državno odvjetništvo Republike HrvatskeGlavna državna odvjetnica Republike Hrvatskegđa Zlata Hrvoj-Šipek Zagreb, 12. siječnja 2021.   Predmet: Slučaj Babić i poticanje nasilja i mržnje Poštovana gđo Hrvoj-Šipek, dana 22. prosinca...

Parlamentarni izbori 2020.