Hillary Clinton Planned Parenthoodu: „Uvijek ćete imati moju potporu“

22. 06. 1616. | Kultura života

Izgledna predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton izabrala je godišnji skup Planned Parenthooda „Action Fund“ za svoj prvi kandidacijski govor. Ono što je ondje uslijedilo bilo je proglašenje jedinstva između kandidatkinje Demokrata i dotičnog abortusnog lanca. U suštini bilo je to reklamiranje Planned Parenthooda pod pokroviteljstvom Hillary Clinton. Kao što je naglasila u obraćanju publici usredotočenoj na abortus, P. P. je djelomično odgovoran za financijsko i aktivno pomaganje njezine nominacije, obećavši da će ih kao predsjednica „uvijek podupirati.“

Prije no što je Clintonova zauzela mjesto govornika na spomenutom skupu, Clintonovu je predstavila čelnica P. P.-a, Cecile Richards. U svojem zanesenom govoru, Richards je ustvrdila da će za 100 godina „Planned Parenthood omogućiti ženama da žive svoje snove“. Pri tome je, naravno, propustila naglasiti da bi se življenje tih snova ostvarivalo na račun tuđih života, kao i to da mnoge žene uviđaju da im je posve dobro i bez Planned Parenthoodove pomoći.

Richards je u nastavku Clintonovoj nizala pohvale za pomoć u širenju abortusne kontrole rađanja i podrške „reproduktivnih prava“. Uz zanesenu publiku, Clintonova se zagrljajem pridružila Richards na govornici, kazavši: „Ružičasto nikada nije izgledalo tako dobro“ zahvaljujući „mojoj prijateljici i vašoj hrabroj liderici“, Cecile  Richards, dodavši da je Cecile „zaista pravi primjer nepokolebljivosti“. Potom je zahvalila Planned Parenthoodovoj obitelji rekavši: „Vi ste učinili ovu kampanju svojom vlastitom“.

Zamolila je abortusni lanac za odlučnost u radu nakon niza problema i napada. Jedan od tih napada na koji se ovo odnosilo jesu tajne snimke „Centra za medicinski napredak“ koje su zapanjile naciju u lipnju 2015. god.  Snimke su prokazale ovog abortusnog diva koji koristi alternativne metode abortusa da bi došao do najskupljih organa nerođene djece i potom ih prodao.

Od ostalih problema, P. P. ima afere s prijevarom, podrškom spolno selektivnih abortusa, prikrivanjem seksualnog ropstva maloljetnica, neprijavljivanjem seksualnog zlostavljanja djece, širenjem netočnih medicinskih informacija ženama i laganje o pružanju pregleda mamografijom. Čini se da je Hillary Clinton voljna zanemariti nezakonite radnje P. P.-a.

Lidere ovog abortusnog diva br. 1, opisala je časnim herojima koji pate radi svoje pravednosti. S velikim emocijama, rekla je da je htjela reći nešto što se ne čuje dovoljno često (osim možda od predsjednika Obame).: „Hvala Vam!“

Ova zahvala prerasla je u pohvalu P. P.-a jer stoje uvijek uz žene, bez obzira na njihovu rasu, ekonomski položaj ili mjesto stanovanja. Clintonova je također propustila reći da sklonost tog abortusnog lanca da svoje centre smješta upravo u siromašnim okruženju ili onima gdje dominiraju određene manjine, u tim predjelima ubijaju disproporcionalno mnogo nerođene djece upravo na temelju njihove rase, ekonomskog položaja roditelja i mjesta stanovanja kao medicinskih indikacija (op. p. opravdanih razloga) za abortus.

Na stranu što P. P. čini, u Clintonovoj ima prijateljicu koja je ponosna biti uz P. P. nakon dugo vremena, dodajući da će im „i kao predsjednica uvijek davati potporu“.

Clintonova je iznijela mišljenje o tome kako bi bila tragična odluka Vrhovnog suda koja bi tzv. Zakon Texas HB2 (koji abortivne klinike primorava na istu razinu uvjeta i standarda, kao i druge zdravstvene ustanove u zemlji, što bi mnoge od njih dovelo do zatvaranja zbog nemogućnosti zadovoljenja istih) ostavila na snazi. Iskoristila je ovu priliku i da bi podsjetila publiku „s čime se Vrhovni sud kocka“, što je bilo upućeno imenovanim sucima. Također je pohvalila predsjednika Obamu za nominaciju suca Antonina Scalije, ali i osudila Republikance jer ga ne žele potvrditi.

Clintonova je vrlo jasno rekla da je značajan dio njezine agende abortus kao takav, izjavivši: „Braneći pravo žena, znači braniti dostupnost abortusa, ne samo u teoriji, nego i u stvarnosti“.

Zahvalila je i pohvalila „reproduktivne lidere u ovoj prostoriji i diljem Amerike“. Da ne bi bilo nikakve sumnje o savezu koji će postojati između Clintonove i P.P.-a, ako bude izabrana za predsjednicu SAD-a, Clinotonova se sama pobrinula izjaviviši: „Bit ću vaša partnerica tijekom ovih izbora i dugo poslije toga“.

http://www.c-span.org/video/?410914-1/hillary-clinton-addresses-planned-parenthood-action-fund

Izvor: www.liveactionnews.com

Donacija

kn
Personal Info

Billing Details

Molimo ispunite podatke o donaciji.
Nakon što zaprimimo donaciju dobiti ćete potvrdu na email

Terms

Donation Total: 50,00 kn

Kontakt informacije

+385 1 6446 420
faks. +385 1 6446 422
mob: +385 99 7780 969
E-pošta : info@vigilare.org
Ured: Grahorova 4,
10 000 Zagreb

Arhiva

Možda vas zanima:

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Nakon prvog članka o Fatimskoj poruci i opomeni za svijet, donosimo i drugi dio. „Zablude Rusije” Komunizam, odnosno znanstveni socijalizam, kako ga njegovi pobornici vole zvati, nije se pojavio niotkud. Naime, naslijedio je utopijski socijalizam,...

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Postoji jedna opća zabluda u Hrvatskoj osobito među nekima koji se osjećaju kao katolici, konzervativci i domoljubi, da je biti „moderan“ nekako „in“. „Biti moderan“ zvuči nekako primamljivo. Oni koji žele biti takvi, misle da će ih druga strana...

Fatima – poruka i opomena za svijet (I.dio)

Fatima – poruka i opomena za svijet (I.dio)

Što se, ustvari, dogodilo u Fatimi 1917. godine? Što nam ti događaji danas znače? Sagledamo li činjenice, izvanredna važnost Fatime postat će nam u potpunosti jasna. Paul Claudel nazvao je Fatimu „nečuvenom eksplozijom nadnaravnog u svijetu kojem...

Majka Božja Bistrička

Majka Božja Bistrička

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi accumsan elit mi, a bibendum lacus dignissim a. Curabitur eget arcu pharetra, aliquet arcu quis, fermentum diam. Phasellus condimentum congue feugiat. Ut ornare odio id odio gravida, ac...

Prijavite se na newsletter!

Budite inforimrni o najnovijim aktivnostima udruge Vigilare

 

Uspješno ste se prijavili na newsletter!