Hillary Clinton Planned Parenthoodu: „Uvijek ćete imati moju potporu“

22. 06. 1616. | Kultura života

Izgledna predsjednička kandidatkinja Demokratske stranke Hillary Clinton izabrala je godišnji skup Planned Parenthooda „Action Fund“ za svoj prvi kandidacijski govor. Ono što je ondje uslijedilo bilo je proglašenje jedinstva između kandidatkinje Demokrata i dotičnog abortusnog lanca. U suštini bilo je to reklamiranje Planned Parenthooda pod pokroviteljstvom Hillary Clinton. Kao što je naglasila u obraćanju publici usredotočenoj na abortus, P. P. je djelomično odgovoran za financijsko i aktivno pomaganje njezine nominacije, obećavši da će ih kao predsjednica „uvijek podupirati.“

Prije no što je Clintonova zauzela mjesto govornika na spomenutom skupu, Clintonovu je predstavila čelnica P. P.-a, Cecile Richards. U svojem zanesenom govoru, Richards je ustvrdila da će za 100 godina „Planned Parenthood omogućiti ženama da žive svoje snove“. Pri tome je, naravno, propustila naglasiti da bi se življenje tih snova ostvarivalo na račun tuđih života, kao i to da mnoge žene uviđaju da im je posve dobro i bez Planned Parenthoodove pomoći.

Richards je u nastavku Clintonovoj nizala pohvale za pomoć u širenju abortusne kontrole rađanja i podrške „reproduktivnih prava“. Uz zanesenu publiku, Clintonova se zagrljajem pridružila Richards na govornici, kazavši: „Ružičasto nikada nije izgledalo tako dobro“ zahvaljujući „mojoj prijateljici i vašoj hrabroj liderici“, Cecile  Richards, dodavši da je Cecile „zaista pravi primjer nepokolebljivosti“. Potom je zahvalila Planned Parenthoodovoj obitelji rekavši: „Vi ste učinili ovu kampanju svojom vlastitom“.

Zamolila je abortusni lanac za odlučnost u radu nakon niza problema i napada. Jedan od tih napada na koji se ovo odnosilo jesu tajne snimke „Centra za medicinski napredak“ koje su zapanjile naciju u lipnju 2015. god.  Snimke su prokazale ovog abortusnog diva koji koristi alternativne metode abortusa da bi došao do najskupljih organa nerođene djece i potom ih prodao.

Od ostalih problema, P. P. ima afere s prijevarom, podrškom spolno selektivnih abortusa, prikrivanjem seksualnog ropstva maloljetnica, neprijavljivanjem seksualnog zlostavljanja djece, širenjem netočnih medicinskih informacija ženama i laganje o pružanju pregleda mamografijom. Čini se da je Hillary Clinton voljna zanemariti nezakonite radnje P. P.-a.

Lidere ovog abortusnog diva br. 1, opisala je časnim herojima koji pate radi svoje pravednosti. S velikim emocijama, rekla je da je htjela reći nešto što se ne čuje dovoljno često (osim možda od predsjednika Obame).: „Hvala Vam!“

Ova zahvala prerasla je u pohvalu P. P.-a jer stoje uvijek uz žene, bez obzira na njihovu rasu, ekonomski položaj ili mjesto stanovanja. Clintonova je također propustila reći da sklonost tog abortusnog lanca da svoje centre smješta upravo u siromašnim okruženju ili onima gdje dominiraju određene manjine, u tim predjelima ubijaju disproporcionalno mnogo nerođene djece upravo na temelju njihove rase, ekonomskog položaja roditelja i mjesta stanovanja kao medicinskih indikacija (op. p. opravdanih razloga) za abortus.

Na stranu što P. P. čini, u Clintonovoj ima prijateljicu koja je ponosna biti uz P. P. nakon dugo vremena, dodajući da će im „i kao predsjednica uvijek davati potporu“.

Clintonova je iznijela mišljenje o tome kako bi bila tragična odluka Vrhovnog suda koja bi tzv. Zakon Texas HB2 (koji abortivne klinike primorava na istu razinu uvjeta i standarda, kao i druge zdravstvene ustanove u zemlji, što bi mnoge od njih dovelo do zatvaranja zbog nemogućnosti zadovoljenja istih) ostavila na snazi. Iskoristila je ovu priliku i da bi podsjetila publiku „s čime se Vrhovni sud kocka“, što je bilo upućeno imenovanim sucima. Također je pohvalila predsjednika Obamu za nominaciju suca Antonina Scalije, ali i osudila Republikance jer ga ne žele potvrditi.

Clintonova je vrlo jasno rekla da je značajan dio njezine agende abortus kao takav, izjavivši: „Braneći pravo žena, znači braniti dostupnost abortusa, ne samo u teoriji, nego i u stvarnosti“.

Zahvalila je i pohvalila „reproduktivne lidere u ovoj prostoriji i diljem Amerike“. Da ne bi bilo nikakve sumnje o savezu koji će postojati između Clintonove i P.P.-a, ako bude izabrana za predsjednicu SAD-a, Clinotonova se sama pobrinula izjaviviši: „Bit ću vaša partnerica tijekom ovih izbora i dugo poslije toga“.

http://www.c-span.org/video/?410914-1/hillary-clinton-addresses-planned-parenthood-action-fund

Izvor: www.liveactionnews.com

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

PETICIJA: Želim da 25. lipnja bude državni blagdan!

PETICIJA: Želim da 25. lipnja bude državni blagdan!

Pokrenuli smo peticiju prikupljanja potpisa kojima ćemo vladajućima dati do znanja da želimo da 25. lipnja bude državni blagdan i neradni dan. Riječ o previše važnom događaju kada su Hrvati, nakon mnogo stoljeća, proglasili državnu neovisnost, da...

[VIDEO] 30 godina hrvatske neovisnosti

[VIDEO] 30 godina hrvatske neovisnosti

U spomen na 30. obljetnicu proglašenja hrvatske neovisnosti, Vigilare je izradio video-zapis s najupečatljivijim trenutcima i pojedincima iz razdoblja političke i vojne borbe za hrvatsku slobodu. https://www.youtube.com/watch?v=91knlRJPDS0

22. lipnja – dan koji treba slaviti

22. lipnja – dan koji treba slaviti

Dana 22. lipnja 1593 . u bitki kod Siska, združena kršćanska vojska zaustavila je prodor Turaka i nestanak Hrvatske. Turske snage ni iz trećeg puta nisu uspjele pokoriti sisačku utvrdu i prodrijeti u sjeverozapadne hrvatske krajeve te dalje u...

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Od neomarksističkog zastupnika Bojana Glavaševića, jednog od najvećih zagovornika ubijanja nerođene djece, oduzimanju prava djeci na oca i majku, neprijatelja Katoličke crkve, širitelja pogubne lgbt i rodne ideologije, verbalnog napadača na...

Parlamentarni izbori 2020.