Indijska tv-zvijezda počinila abortus pa samoubojstvo

22. 04. 1616. | Kultura života

Policija istražuje je li abortus bio presudni čimbenik u samoubojstvu ove poznate bolivudske tv-glumice početkom ovog mjeseca.

The Times of India (TOI) javlja je da je 24-godišnja glumica Pratyusha Banerjee 2. travnja navodno počinila samoubojstvo vješanjem u svojem domu u Bombayju (Indija). Ovoga tjedna liječnici su potvrdili da je bila trudna i da je moguće da je počinila abortus nedugo prije smrti, kako stoji u izvješću.

U izvješću još stoji:

Izvor blizak istrazi potvrdio je za TOI da je „istraga pokazala da je začela nekoliko dana ili mjeseci prije smrti i da se radilo o preranoj smrti ploda.“ Plod, posteljično ili fetalno tkivo u maternici koji su pronađeni i upućuju na prekid života ili spontani pobačaj, bili su zaraženi i degenerirani. To obično upućuje na sekundarnu infekciju do koje je došlo vjerojatno zbog pokušaja abortiranja.

No, stručnjaci kažu da će policija imati težak posao u pronalaženju oca djeteta., „Budući da tkiva nema ili je uklonjeno, moglo bi biti teško provesti provjeru DNK da bi se utvrdilo djetetovo očinstvo. Istraga o Pratyushinoj smrti pokazuje da je bila u problematičnoj vezi sa svojim zarulčnikom, glumcem i producentom Rahulom Raj Singhom. No, izvješća nisu mogla potvrditi točno gestacijsko razdoblje njezine trudnoće.

Druge vijesti potvrđuju da je Banerjee uistinu počinila abortus koristeći opasno abortusno sredstvo: u šokantnom otkriću, liječnici bolnice JJ u Bombayju, navodno su rekli da je tv-glumica Banerjee bila trudna i počinila abortus nekoliko dana prije no što se navodno objesila 1. travnja.

Prema izvješćima, Pratyusha je začela u siječnju i podvrgla se abortusu u prvom tjednu ožujka nakon konzultacija s liječnikom. Život djeteta prekinut je oralnom tabletom. Iako je Rahul znao za njezinu trudnoću, nije išao s njom k liječniku u vrijeme abortusa.

To je otkriveno na temelju histopatološkoga nalaza tkiva ploda u njezinoj maternici.

Samoubojstva i abortusi često su povezani. U posljednjih nekoliko mjeseci, LifeNews je izviještavao o nekoliko slučajeva žena koje su navodno počinile samoubojstvo ubrzo nakon što su abortirale svoju nerođenu djecu.

Jiah Khan bila je indijska glumica koja se pojavila u bolivudskim filmovima, a bila je  dobitnica brojnih nagrada za neke najuspješnije filmove svojega žanra. No, nijedan od tih uspjeha nije joj mogao pomoći da nadvlada vlastitu krivnju nakon abortusa iz 2013. god. Nađena je obješena u svojem stanu u Sagar Sangeetu u predjelu Juhu u Bombayju.

U ožujku ove godine, LifeNews je izvijestio o 15-godišnjoj Britanki Ashli Blake koja jepočinila samoubojstvo nakon što ju je majka prislila na abortus. Nakon abortusa, njezin se momak navodno šalio na račun toga poslavši joj čestitku za Majčin Dan.

U travnju, LifeNews je izvijestio o još jednom slučaju samoubojstva povezanog s abortusom 21-godišnjakinje koja se objesila nakon počinjenoga abortusa i slušanja pjesme „Little Bump“.

Jedno istraživanje British Medical Journala objavljeno u kolovozu 2003. god. otkriva da žene koje su počinile abortus imaju sedam puta veći rizik za počinjenje samoubojstva od onih koje su rodile. Istraživanje iz 2011. British Journal of Psychiatry također je otkrilo da se 10% mentalnih zdravstvenih problema kod žena, uključujući i 35% samoubilačkog ponašanja, može pripisati abortusu.

Zagovaratelji abortusa vele da abortus može pomoći ženama da u teškim situacijama nađu mir, no ove studije pokazuju potpuno suprotno.

Čak je i profesor David Fergusson, istraživač i podržavatelj abortusa, 2008. god. zaključio da abortus nije smanjio rizike za ženino mentalno zdravlje. Nadalje, prema tom istraživanju, žene koje nose neželjenu trudnoću nisu imale značajno povećanje mentalnih problema.

„Općenito, u literaturi o abortusu i mentalnim zdravstvenim problemima ne postoje dokazi koji bi upućivali na to da kod neželjenih ili neplaniranih trudnoća, abortus smanjuje zdravstvene rizike“, smatraju autori.

„Iako su neka istraživanja zaključila da abortus ima neutralne posljedice na mentalno zdravlje, nijedno istraživanje ne pokazuje da počinjenje abortusa smanjuje zdravstvene rizike“.

Izvor: www.lifenews.com

Parlamentarni izbori 2020.

Donacija

kn
Osobni podaci

Pojedinosti o naplati

Molimo ispunite podatke o donaciji.
Nakon što zaprimimo donaciju dobiti ćete potvrdu na email

Terms

Ukupno za uplatu: 50,00 kn

Možda vas zanima:

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Fatima – zablude Rusije i dan danas (II. dio)

Nakon prvog članka o Fatimskoj poruci i opomeni za svijet, donosimo i drugi dio. „Zablude Rusije” Komunizam, odnosno znanstveni socijalizam, kako ga njegovi pobornici vole zvati, nije se pojavio niotkud. Naime, naslijedio je utopijski socijalizam,...

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Nikada moderan, samo i uvijek retrogradan

Postoji jedna opća zabluda u Hrvatskoj osobito među nekima koji se osjećaju kao katolici, konzervativci i domoljubi, da je biti „moderan“ nekako „in“. „Biti moderan“ zvuči nekako primamljivo. Oni koji žele biti takvi, misle da će ih druga strana...

Parlamentarni izbori 2020.

Donacija

kn
Osobni podaci

Pojedinosti o naplati

Molimo ispunite podatke o donaciji.
Nakon što zaprimimo donaciju dobiti ćete potvrdu na email

Terms

Ukupno za uplatu: 50,00 kn

Prijavite se na newsletter!

Budite inforimrni o najnovijim aktivnostima udruge Vigilare

 

Uspješno ste se prijavili na newsletter!