Pranje zubića ili pranje mozga?

4. 09. 1212. | Akcije

Poštovani podupiratelji Vigilare,
pozivamo vas da se uključite u ovu akciju i reagirate na javne istupe ministra Jovanovića. Dignite svoj glas, treba vam svega par minuta…

 

Vigilare akcija: “Pranje zubića ili pranje mozga?

Ministar obrazovanja Željko Jovanović u Dnevniku Nove TV od 02.09.2012. je od svih školskih premeta jedino vjeronauk “prozvao” kao krivca za nepranje zubiju i pretilnost djece, i to kao objašnjenje za uvođenje jednonazorskog spolnog odgoja u škole! Tražimo njegovo obrazloženje i ispriku.

Pročitajte članak ovdje (vecernji.hr) ili ovdje (Vigilare Facebook).

Pošaljite mu e-mail reakcije:

  1. Pročitajte niže navedeno pismo za ministra obrazovanja.
  2. Ako se slažete sa sadržajem, kopirajte ga i zalijepite (copy/paste) na vaš osobni e-mail račun. Na dnu pisma navedite vaše ime i prezime.
  3. Upišite ovu adresu u ‘to:’ ministar@mzos.hr – u ‘cc’ upišite adresu: predsjednik@vlada.hr – a u ‘bcc’: info@vigilare.org (kako bismo mogli pratiti koliko je ministar dobio pisama).
  4. Stavite neki svoj naslov poruke (subject) i pošaljite (send).
  5. Ako imate malo vremena, nazovite osobno Ministarstvo obrazovanja (tel: 01/4569001 ili 01/4569059) i iskažite svoje nezadovoljstvo.
  6. Informacije i vijesti o inicijativi vidite i pratite na www.vigilare.org
  7. Like Facebook stranicu inicijative: “Vigilare”: http://www.facebook.com/Vigilare
  8. Šaljite ovu poruku dalje svojim prijateljima i znancima.

Hvala,
Vigilare

Zagreb, 04.09.2012.

Poštovani ministre Jovanoviću,

Neugodno sam iznenađen i zaprepašten Vašom izjavom od 2. rujna 2012., gdje ste neumjesno insinuirali da je za loše zdravstveno stanje školske djece među ostalim kriv i vjeronauk.

“Nažalost anketa koja je provedena na 1.500 učenika u dobi od 11 do 15 godina pokazala je da su svi zakazali, i roditelji, i škola, pa i vjeronauk koji je već godinama u školi. Djeca žive nezdravo, sve su deblja, sve više šećerne bolesti, svakodnevno puše, neredovito peru zube, ne jedu povrće, ne jedu voće…”

Kako i zašto ste kao ministar obrazovanja od svih ostalih predmeta u školskom programu istaknuli baš vjeronauk kao jedan od čimbenika za loše zdravlje školske djece? Je li to samo slučajno ili možda namjerno, dio šireg plana razračunavanja s vjerom i vjerskim zajednicama Vašeg ministarstva i Vaše Vlade?!

Ako je ovo potonje, onda kao građanin tražim Vašu ostavku na mjesto ministra i to zbog izravnog vrijeđanja hrvatskih građana vjernika. A ako je ono prvo (slučajno), onda tražim službenu, ali i ljudsku ispriku za nanesenu uvredu koja je izazvala konsternaciju, ljutnju i zaprepaštenost kod mnogih građana.

Obzirom da ste Vi i vaši suradnici kao jedno od obrazloženja uvođenja zdravstvenog odgoja navodili ‘znanstvene činjenice o kojima djeca moraju biti informirana’, zahtjevam da mi kao građaninu Republike Hrvatske u pismenoj formi navedete sve ‘znanstvene činjenice’ koje u uzročno posljedičnu vezu stavljaju debljinu, šećernu bolest, neredovito pranje zubi, neredovitu prehranu povrćem i voćem s jedne strane i vjeronauk s druge strane.

Nadalje, na temelju kojih anketa i argumenata imate pravo vrijeđati na tisuće hrvatskih obitelji, roditelja i djece? Proglašujući našu djecu neurednom, prljavom, debelom, s prljavim zubima, pušačima itd., nas roditelje ste okvalificirali kao nesposobne i nepodobne za odgoj naše vlastite djece. Ovakvim insinuacijama duboko ste povrijedili mene kao roditelja, mnoge moje prijatelje i znance, kao i većinu hrvatskih obitelji koje, poput moje, u ovim teškim vremenima čine sve da svojoj djeci osiguraju bezbrižno i vedro djetinjstvo, da im omoguće školovanje i usmjere ih pravim životnim vrijednostima. Moja obitelj, hrvatske obitelji, i naša djeca očekuju od Vas ispriku!

Isto tako, izražavam zabrinutost i protest zbog načina na koji ste uveli tzv. zdravstveni odgoj u obrazovni sustav, bez da ste roditeljima omogućili pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju svoje djece (Ustav RH, članak 63.), namećući Vaš svjetonazor i vrijednosni sustav većini građana. Zahtjevam da mi kao građaninu Republike Hrvatske omogućite ostvarivanje mojih ustavnih prava i pravo na izbor između najmanje dva programa od kojih će jedan biti u skladu s mojim kršćanskim vrijednosnim svjetonazorom, a u međuvremenu omogućite da djeca bez ikakvih sankcija ne trebaju pohađati one satove na kojima ih pod krinkom zdravstvenog odgoja i ‘pranja zubića’ uvodite u svjetonazorsko i vrijednosno ‘pranje mozga’.

S poštovanjem,
(ime i prezime)

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

PETICIJA: Želim da 25. lipnja bude državni blagdan!

PETICIJA: Želim da 25. lipnja bude državni blagdan!

Pokrenuli smo peticiju prikupljanja potpisa kojima ćemo vladajućima dati do znanja da želimo da 25. lipnja bude državni blagdan i neradni dan. Riječ o previše važnom događaju kada su Hrvati, nakon mnogo stoljeća, proglasili državnu neovisnost, da...

[VIDEO] 30 godina hrvatske neovisnosti

[VIDEO] 30 godina hrvatske neovisnosti

U spomen na 30. obljetnicu proglašenja hrvatske neovisnosti, Vigilare je izradio video-zapis s najupečatljivijim trenutcima i pojedincima iz razdoblja političke i vojne borbe za hrvatsku slobodu. https://www.youtube.com/watch?v=91knlRJPDS0

22. lipnja – dan koji treba slaviti

22. lipnja – dan koji treba slaviti

Dana 22. lipnja 1593 . u bitki kod Siska, združena kršćanska vojska zaustavila je prodor Turaka i nestanak Hrvatske. Turske snage ni iz trećeg puta nisu uspjele pokoriti sisačku utvrdu i prodrijeti u sjeverozapadne hrvatske krajeve te dalje u...

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Od neomarksističkog zastupnika Bojana Glavaševića, jednog od najvećih zagovornika ubijanja nerođene djece, oduzimanju prava djeci na oca i majku, neprijatelja Katoličke crkve, širitelja pogubne lgbt i rodne ideologije, verbalnog napadača na...

Parlamentarni izbori 2020.