U ime tima Vigilare i građanske inicijative ‘I ja sam bio embrij’ zahvaljujemo Vam na Vašoj podršci, angažmanu i spremnosti da se zajedno s nama borite za zaštitu prava na život i dostojanstvo ljudske osobe od začeća do prirodne smrti.

Zajedno. Pokazali smo da zajedno možemo, ako se odlučimo pokrenuti i raditi za ono što nam je važno, u praktično nekoliko mjeseci okupiti i mobilizirati velik broj građana i društvenih subjekata i u javnosti snažno zagovarati kulturu života.

Više od 133.000. Kada smo krenuli, bilo nas je nekoliko. Danas nas ima više od 133.000 s jasnim ciljem i vizijom Hrvatske kao države u kojoj svako začeto dijete ima pravo na život, pravo na tatu i mamu, države koja poštuje prava i dostojanstvo djeteta prije i poslije njegova rođenja.

Promicanje života i obitelji. Želimo Hrvatsku u kojoj zakoni ne omogućavaju nikome ‘pravo na izbor’ koje u isto vrijeme drugome oduzima temeljna ljudska prava. Želimo Hrvatsku koja ohrabruje, potiče, pomaže i obvezuje oba roditelja da odgajaju i podižu svoju djecu. Želimo Hrvatsku koja će zagrliti, štititi i promicati obitelj kao svoj temelj, baštinu i budućnost.

Rezultati. Na ovoj platformi uspjeli smo okupiti i povezati mnoge važne društvene subjekte: vjerske zajednice, političke stranke, udruge, smo zaustaviti očitu namjeru da se ovaj zakon donese u žurnom postupku te time omogućili javnosti da dobije više informacija i uvid u brojne opasnosti i zamke koje zakon u sebi krije. Nismo se zaustavljali samo na kritici i upozoravanju na štetne posljedice pojedinih postupaka umjetne oplodnje, već smo i široj javnosti prezentirali rješenja koja su u potpunosti prihvatljiva i uspješnija: Fertility care i NaPro liječenje.

Militantna manjina. Model tzv. ‘javne rasprave’, ali i izglasavanja ovog zakona govori o tome da sadašnja saborska većina nikada nije, neće i ne namjerava stvaran i iskren dijalog oko najvažnijih pitanja koja se tiču ljudskog života, braka, obitelji i roditeljstva, već će nastaviti s nametanjem izokrenutih vrijednosti i svjetonazora militantne manjine većini, gazeći identitet, dostojanstvo, baštinu i kulturu hrvatskog naroda.

Nastavljamo dalje! To nam ne ostavlja druge opcije već iskoristiti pravo koje nam kao građanima daje Ustav Republike Hrvatske i referendumom srušiti ovaj zakon. To je svakako moguće napraviti jer više nismo ‘šutljiva većina’.

Naprijed zajedno! Mi vjerujemo da je među svima Vama ostao još velik prostor za djelovanje u Vašim sredinama. Zato Vas pozivamo da zajedno nastavimo borbu. Ovaj važan posao za nas neće obaviti nitko drugi.

Vaš doprinos. U ovom drugom koraku za vođenje daljnjih akcija potrebna su nam određena financijska sredstva. Stoga računamo na Vašu pomoć. Svaki Vaš novčani prilog je važan u ovoj borbi za kulturu života.

Hvala Vam unaprijed!
Kliknite ovdje za donaciju