Žrtva: „Socijalne službe prikrivale su da me otac homoseksualac seksualno zlostavljao“

5. 07. 1313. | Kultura života

Bivši vojni kadet kojega je od 8. godine seksualno zlostavljao otac-posvojitelj i njegov homoseksualni partner, tvrdi da socijalni radnici ne bi ignorirali njegove vapaje za pomoć da su njegovi zlostavljači heteroseksualci. Socijalne službe inzistirale su da se Andy Cannon vrati živjeti s parom iako je, tijekom više godina, Wakefield vijeće zaprimilo više od šest prijava fizičkoga i spolnoga zlostavljanja.

Cannon, sada 23-godišnjak, kaže da vjeruje da bi ga socijalni radnici maknuli od njegovih zlostavljača da nisu bili homoseksualci: „Da je moj otac-posvojitelj bio u heteroseksualnoj vezi, moje bi se pritužbe već ranije poslušale. Čini se da vijeće nije željelo da izgleda da optužuju homoseksualce – radije su gledali na ‘političku korektnost’ i pustili ih da se izvuku od svega da bi izbjegli bilo kakve posljedice.“

U jednom nezavisnom izvješću vještaka Cannonova pravnoga tima, dužnosnici socijalne službe Wakefielda optuženi su za „glupu i veliku pogrešku u procjeni” i za stavljanje žrtve u „značajni rizik” od štetnih posljedica nakon što su šest puta propustili zaštititi Cannona od njegovih zlostavljača.

Stošezdeset stranica izvješća Patricka Ayrea, jednoga od vodećih državnih stručnjaka za dječje zlostavljanje i zanemarivanje, rekle su da su socijalne službe u svojoj povijesti određene dijelove njegovih zapisa izdvajali i čak cenzurirali da bi se držali u tajnosti. Ayre je napisao: „Svako moguće razmatranje vraćanja tužitelja u skrb njegova oca mora se smatrati iznenađujućim, s obzirom na zabrinutost koju se trebalo osjetiti zbog vjerojatnosti nasilja te zbog optužbi koje su napravljene prema seksualnim pokušajima g. Scarfea.”

Tijekom svojega mučenja g. Cannon je više puta drogiran Ecstasy tabletama i kanabisom, prije nego su ga zlostavljali David Cannon i John Scarfe. Njegove pritužbe odgojitelji su ignorirali, a u jednom trenutku je čak pogrešno dijagnosticiran da ima mentalne poremećaje. Oba muškarca su na kraju uhićena i optužena, nakon čega je g. Cannon ponovno primljen u državnu njegu zbog obiteljskoga incidenta. U tom je trenutku on uspio uvjeriti Forster skrbnika da su ga zlostavljali.

I Cannon (54) i Scarfe (31) dobili su zatvorsku kaznu od 30 mjeseci 2006., za poticanje seksualne aktivnosti s djetetom. Nakon pet godina pravne bitke, g. Cannonu je dodijeljena naknada od 25 000 funti nakon što je tužio Wakefield odjel socijalnih usluga zbog njihovih postupaka prema njemu tijekom više od sedam godina.

G. Cannon, otac dvoje djece koji sada žive u Barnsleyju (South Yorks), odrekao se prava na anonimnost da bi javno govorio o skandalu. Rekao je: „Nemam problema s tim da je netko gay dok oni ne rade ono što je moj otac učinio meni. To također vrijedi i za heteroseksualne parove.”

„Vijeće je trebalo biti tamo da bi spriječilo da se to događa, ali oni bi radije samo da se pomete pod tepih. Naravno da sam bio sretan kad su me napokon poslušali i kad su tata i John poslani u zatvor – ali njihova je osuda šetnja parkom u odnosu na ono što se meni dogodilo.

„Predozirao sam se toliko puta u prošlosti i pokušao sam se ubiti najmanje šest puta nakon što se to dogodilo. Slomio sam se prije četiri godine, a još uvijek ima dana kada pomislim da je moja djevojka mogla imati bolji život bez mene. „Bio sam seks-igračka svojega oca i mnogo puta sam pomislio da će me ubiti. Kada odraste, većina ljudi žele lijepu kuću, odličan posao i odmor u inozemstvu svake godine. No, sve za što ja živim, moja su djeca i djevojka.”

Cannon je dobio dopuštenje za usvajanje Andyja u prosincu 1997., kada je mladiću bilo osam godina. Dobio je odobrenje za posvajanje, unatoč činjenici da je bio osuđen na uvjetnu kaznu od 12 mjeseci zbog napada na dječakovu majku, Elaine Moss, posjedovanja kanabisa i korištenja ukradenoga računala.

Gospođa Moss tvrdila je da je Cannon zlostavljao njezina sina.

Socijalni radnik nije te optužbe naveo Obiteljskom sudu. Umjesto toga, nazvao je Cannona „vrlo brižnim roditeljem koji pazi na potrebe svojega djeteta”. Daljnje optužbe za seksualno neprimjereno ponašanje podnijeli su Andy i njegova majka nakon što se počeo viđati s jednim homoseksualcem u 2002. te ponovno kada je započeo vezu s Scarfeom.

Gospodin Cannon, koji trenutačno očekuje treće dijete sa svojom djevojkom Redeanom (23), izjavio je: „Prvo seksualno zlostavljanje kojeg se sjećam bilo je kada sam imao devet godina. Tata se počeo viđati s muškarcima baš u to vrijeme, iako niti meni niti sestri nije rekao da je homoseksualac ili biseksualac. Njegov partner je jednostavno bio čovjek koji je živio s nama.”

„Kada sam to ispričao socijalnim radnicima nisu mi vjerovali. Ako bi moj otac nakon što bih se ja vratio iz škole bio ljutit zbog nečega, platio bih za to batinama. Nakon toga bi me seksualno zlostavljao.” Dvanaesti kolovoza 2004. Andy je vraćen Cannonovoj skrbi, devet dana nakon što je pobjegao od kuće i podnio tužbu protiv njega.

Gospodin Cannon je naposlijetku ponovno vraćen pod skrb socijalne službe 16. kolovoza 2004., nakon svađe sa Scarfeom. Ovoga je puta uspio uvjeriti socijalne radnike da je zlostavljan te je stavljen kod drugoga udomitelja. Cannon i Scarfe pritvoreni su u svibnju 2006. nakon što su osuđeni za izazivanje ili poticanje muškoga djeteta mlađega od 16 godina, na seksualne aktivnosti i snimanje nedoličnih fotografija djeteta. Naređeno im je da se upišu u Registar seksualnih prijestupnika te im je zabranjen rad s djecom za cijeli život. Par sada živi u okolici Leedsa.

Jim Crook, privremeni korporativni direktor Wakefieldskoga obiteljskog vijeća, izjavio je: „Ispričali smo se zbog toga što s dogodilo i jako nam je žao. Izvukli smo pouku iz ovoga iskustva i poboljšali naše usluge. Osoblje najviše razine u službi ostat će u redovitom kontaktu s gospodinom Cannonom.” Dodao je da su procesi kojima se Vijeće bavi, u pogledu usvajanja i bavljenja s pritužbama, jasni i bazirani na principu da se svi tretiraju jednako, bez obzira na njihovu pozadinu.

 

 

 

 

Izvor: http://www.telegraph.co.uk/

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

[VIDEO] Prvih 100 dana nove vlasti u Zagrebu

[VIDEO] Prvih 100 dana nove vlasti u Zagrebu

https://www.youtube.com/watch?v=dl4L7YMJfxM Nova gradska vlast pohvalila se s prvih stotinu dana vladanja glavnim gradom Hrvatske. To je, uistinu tragikomično, jer je to razdoblje obilježeno, prije svega, nametanjem ideologije, kao i iskazanom...

Građanski odgoj? Ne, hvala.

Građanski odgoj? Ne, hvala.

Dakako da zeleno-crveni revolucionari koji vladaju Zagrebom, ne gube vrijeme na teme na kojima su dobili izbore (komunalije, obnova grada itd.). Ideologija i kulturološka indoktrinacija ljevici je, ipak, iznad svega drugoga. Prenosimo komentar dr....

Parlamentarni izbori 2020.