Svjetska ‘zdravstvena’ organizacija prodaje smrt

7. 06. 1414. | Kultura života

Svjetska zdravstvena organizacija  (WHO) posvećuje mnogo vremena, osoblja i resursa na promicanje legalizacije abortusa diljem svijeta. Zapravo, upravo je izišla sa novim „how-to“ priručnikom pod nazivom “Siguran abortus: tehničke i političke smjernice za zdravstvene sustave”. Istaknuti cilj priručnika je izobrazba liječnika (izvršitelja) o procedurama „sigurnog abortusa“ i zagovaranje načina za „smanjenje nesigurnog pobačaja“ diljem svijeta.

Prije nego odemo dalje, shvatimo da je „siguran abortus“ kodna riječ za „legalni abortus“ dok „reduciranje nesigurnog abortusa“ znači „okretanje zakona koji štite nerođeni život“. Abortusno nastrojeni ne prežu od izvrtanja (engleskog) jezika da bi učinili da njihov projekt zvuči blagotvorno za žene i bezazleno za javnost (porezne obveznike).

Glavni partner u zločinu WHO-a jest Radna skupina za prevenciju nesigurnog abortusa međunarodne federacije ginekologije i primaljstva. Predsjedatelj Radne skupine, dr. Anibal Faúndes, surađivao je s WHO-om u razvijanju novog priručnika za abortus i sada pomaže u njegovu promoviranju.

Što, dakle, priručnik uistinu kaže? Prvo, zahtijeva da se abortus legalizira svugdje bez iznimke ili ograničenja. Drugo, traži da se osigura ženino pravo izbora između širokog spektra „sigurnih i efektivnih metoda pobačaja“. Na kraju, zagovara da zemlje budu opskrbljene donorskim agencijama (poput USAID-a) sa svim vrstama abortivne opreme.

Dat ću vam primjer na što mislim. WHO uključuje misoprostol i mifepriston na njezinoj ažuriranoj Prioritetnoj listi spasonosnih lijekova za žene i djecu (List of Priority Life-Saving Medicines for Women and Children). Opisuje ove lijekove kao nužne „za omogućavanje sigurne abortivne usluge“.

Misoprostol zaista ima legitimnih medicinskih upotreba. To je lijek (engl. „drug“) koji se propisuje na recept, često korišten za tretiranje želučanih čireva i krvarenja nakon abortusa ili rođenja. Ali ovdje WHO govori o korištenju istog lijeka za vršenje abortusa. Kada se uzima tijekom trudnoće u kombinaciji s mifepristonom, misoprostol može uzrokovati abortus.

U mnogim zemljama diljem svijeta nije potreban recept da bi se ti lijekovi kupili. Misoprostol se može kupiti u bilo kojoj lokalnoj ljekarni. To znači da čak i u zemljama gdje je abortus ilegalan, lako je kupiti sredstvo koje ga izaziva. U Južnoj Americi, na primjer, postavljene su telefonske centrale gdje se preko telefona daju savjeti ženama kako samostalno započeti abortus, uzimajući kombinaciju misoprostola i mifepristona. „Nakon što počnete krvariti“, kaže snimljeni glas ženi, „odite u bolnicu i recite da imate abortus. Doktori će biti prisiljeni dati vam D i C, prekidajući vašu trudnoću“.

Ovo je jedan način na koji se „siguran abortus“ pojavljuje tamo gdje zakon zabranjuje bilo kakve i sve abortuse. Zagovarajući korištenje takvih sredstava, WHO ne samo da ne štiti zdravlje nerođene djece, već također stavlja same živote žena u rizik. Abortus, kao što svi znamo, puno je opasniji od rođenja djeteta.

Kako ironično da se organizacija koja je osnovana da bi poboljšala zdravlje – Svjetska Zdravstvena Organizacija – spustila na promicanje programa i procedura koje stavljaju živote i zdravlje žena i djece u ozbiljan rizik. Zašto ne otvoriti kvalitetne klinike koje pružaju ženama dobru prenatalnu njegu?

Preneseno s dopuštenjem Instituta za istraživanje stanovništva (Population Research Institute).

 

 

 

www.lifesitenews.com

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.