Svjetska ‘zdravstvena’ organizacija prodaje smrt

7. 06. 1414. | Kultura života

Svjetska zdravstvena organizacija  (WHO) posvećuje mnogo vremena, osoblja i resursa na promicanje legalizacije abortusa diljem svijeta. Zapravo, upravo je izišla sa novim „how-to“ priručnikom pod nazivom “Siguran abortus: tehničke i političke smjernice za zdravstvene sustave”. Istaknuti cilj priručnika je izobrazba liječnika (izvršitelja) o procedurama „sigurnog abortusa“ i zagovaranje načina za „smanjenje nesigurnog pobačaja“ diljem svijeta.

Prije nego odemo dalje, shvatimo da je „siguran abortus“ kodna riječ za „legalni abortus“ dok „reduciranje nesigurnog abortusa“ znači „okretanje zakona koji štite nerođeni život“. Abortusno nastrojeni ne prežu od izvrtanja (engleskog) jezika da bi učinili da njihov projekt zvuči blagotvorno za žene i bezazleno za javnost (porezne obveznike).

Glavni partner u zločinu WHO-a jest Radna skupina za prevenciju nesigurnog abortusa međunarodne federacije ginekologije i primaljstva. Predsjedatelj Radne skupine, dr. Anibal Faúndes, surađivao je s WHO-om u razvijanju novog priručnika za abortus i sada pomaže u njegovu promoviranju.

Što, dakle, priručnik uistinu kaže? Prvo, zahtijeva da se abortus legalizira svugdje bez iznimke ili ograničenja. Drugo, traži da se osigura ženino pravo izbora između širokog spektra „sigurnih i efektivnih metoda pobačaja“. Na kraju, zagovara da zemlje budu opskrbljene donorskim agencijama (poput USAID-a) sa svim vrstama abortivne opreme.

Dat ću vam primjer na što mislim. WHO uključuje misoprostol i mifepriston na njezinoj ažuriranoj Prioritetnoj listi spasonosnih lijekova za žene i djecu (List of Priority Life-Saving Medicines for Women and Children). Opisuje ove lijekove kao nužne „za omogućavanje sigurne abortivne usluge“.

Misoprostol zaista ima legitimnih medicinskih upotreba. To je lijek (engl. „drug“) koji se propisuje na recept, često korišten za tretiranje želučanih čireva i krvarenja nakon abortusa ili rođenja. Ali ovdje WHO govori o korištenju istog lijeka za vršenje abortusa. Kada se uzima tijekom trudnoće u kombinaciji s mifepristonom, misoprostol može uzrokovati abortus.

U mnogim zemljama diljem svijeta nije potreban recept da bi se ti lijekovi kupili. Misoprostol se može kupiti u bilo kojoj lokalnoj ljekarni. To znači da čak i u zemljama gdje je abortus ilegalan, lako je kupiti sredstvo koje ga izaziva. U Južnoj Americi, na primjer, postavljene su telefonske centrale gdje se preko telefona daju savjeti ženama kako samostalno započeti abortus, uzimajući kombinaciju misoprostola i mifepristona. „Nakon što počnete krvariti“, kaže snimljeni glas ženi, „odite u bolnicu i recite da imate abortus. Doktori će biti prisiljeni dati vam D i C, prekidajući vašu trudnoću“.

Ovo je jedan način na koji se „siguran abortus“ pojavljuje tamo gdje zakon zabranjuje bilo kakve i sve abortuse. Zagovarajući korištenje takvih sredstava, WHO ne samo da ne štiti zdravlje nerođene djece, već također stavlja same živote žena u rizik. Abortus, kao što svi znamo, puno je opasniji od rođenja djeteta.

Kako ironično da se organizacija koja je osnovana da bi poboljšala zdravlje – Svjetska Zdravstvena Organizacija – spustila na promicanje programa i procedura koje stavljaju živote i zdravlje žena i djece u ozbiljan rizik. Zašto ne otvoriti kvalitetne klinike koje pružaju ženama dobru prenatalnu njegu?

Preneseno s dopuštenjem Instituta za istraživanje stanovništva (Population Research Institute).

 

 

 

www.lifesitenews.com

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Nismo dobili milijune, nego milijarde dolara

Od neomarksističkog zastupnika Bojana Glavaševića, jednog od najvećih zagovornika ubijanja nerođene djece, oduzimanju prava djeci na oca i majku, neprijatelja Katoličke crkve, širitelja pogubne lgbt i rodne ideologije, verbalnog napadača na...

[VIDEO] Ugledni liječnik o pandemiji i cjepivima

[VIDEO] Ugledni liječnik o pandemiji i cjepivima

Dr. Peter McCullough je internist, kardiolog, akademik, profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Dallasu (Teksas). U ovm videu progovara o pandemiji koronavirusa i cjepivima te njihovu (štetnom) utjecaju na ljudsko zdravlje....

Zagreb pod „Muzemo“

Zagreb pod „Muzemo“

Ako na lokalnim izborima u glavnom gradu Zagrebu pobijedi nova, lažna zelena, ideološki ekstremno lijeva opcija, ovo su predviđanja na koja smo upozorili, a koja bi se vrlo lako mogla pokazati točnim i ostvariti. Nakon osvajanja glavnog grada, na...

Dugine igre s djecom, opet. A ministar?

Dugine igre s djecom, opet. A ministar?

Dr. Vice Batarelo Ljudi... radi se o djeci, zašto im to radimo? Zašto dozvoljavamo ovakve nebuloze i sablazni? Ovo je bila moja prva reakcija kada sam čuo za kukavičku odluku Upravnog suda koja ide u prilog istospolnim zajednicama koje žele...

Parlamentarni izbori 2020.