Analiza iz SAD-a: Velika većina svećenika iz Pennsylvanije koji su zlostavljali tinejdžere, bili su homoseksualci

18. 03. 1919. | Vijesti, slider

Analiza svjetskog pro-life portala LifeSiteNews o oštrom izvješću Velike porote iz Pennsylvanije otkriva da su velika većina svećenika prijavljenih za seksualno napastovanje, homoseksualci koji su vrebali dječake tinejdžere.

Gotovo 3/4 optuženih svećenika su homoseksualci, dok je 1/4 heteroseksualna.

Manje od 3% njihovih žrtava bili su odrasli muškarci, a većina od njih bili su mladi sjemeništarci, bogoslovi.

Ovi podatci snažno upućuju na zaključak da kriza seksualnih zlostavljanja unutar Crkve proizlazi iz homoseksualizma, a ne iz pedofilije.

Najveća ciljana skupina za zlostavljače bili su tinejdžeri. Preko 3/4 nasilnih svećenika bili su pederasti. Jedna petina (21%) odabrala je za žrtve adolescentice, dok je 4/5 (79%) svećenika odabralo adolescente.

Suprotno popularnoj predodžbi o svećenicima zlostavljačima, samo se 17% počinitelja moglo kategorizirati kao pedofili, od kojih su otprilike 2/3 bili homoseksualci, a jedna trećina heteroseksualna.

Tijekom godina, čini se da je Pennsylvanija imala najveću i najlakše dostupnu bazu potencijalnih žrtava prema pregledu gotovo 300 slučajeva uključenih u Izvješće Velike porote koje se proteže na 900 stranica.

Ova statistika iz Izvješća Velike porote u Pennsylvaniji u skladu je sa studijom Johna Jayja iz 2004. koju je naručila Konferencija katoličkih biskupa SAD-a (USCCB), a koja je ispitivala slučajeve zlostavljanja u cijelom SAD-u. Ta je studija pokazala da je 81% žrtava seksualnog zlostavljanja od strane svećenika muškog spola, od čega su 78% stariji adolescent.

 

Državni odvjetnik u Pennsylvaniji ignorira ono što je očito

Unatoč činjenici što je istraga Velike porote otkrila da su velika većina žrtava dječaci, državni odvjetnik Pennsylvanije, Josh Shapiro, ispunio je pozornicu uglavnom ženskim žrtvama kao rekvizitom za televizijsku konferenciju u srijedu.

Na kraju, nacionalni medijski događaj nije zaokupio sadržajem masovnog izvješća, pogotovo zato što je državni odvjetnik izbjegavao uprijeti prstom u nesrazmjeran broj nečasnih homoseksualnih svećenika kao glavni izvor skandala za Rimokatoličku Crkvu u Pennsylvaniji.

Istraživački novinar George Neumayr, koji je bio prisutan na konferenciji za medije državnog odvjetnika Shapira, dao je vrijedan uvid u to putem Facebooka:

„Jučer je energija na konferenciji za medije u Harrisburgu bila vrlo čudna. Glavni državni odvjetnik Josh Shapiro, demokrat pod pokroviteljstvom LGBT skupina, na pozornicu je doveo samo žene, žrtve seksualnog zlostavljanja svećenika, a niti jednog muškarca, iako su većina žrtava upravo muškarci. Ne mislim da je Shapiro to napravio slučajno. On ne želi da javnost vidi ovaj skandal onakav kakav on u velikoj mjeri jest: proizvod vrlo bolesne gay mafije u Crkvi koja nije htjela gledati u homoseksualnu pederastiju kardinala McCarricka.”

Razlog Shapirova lažnog prikazivanja homoseksualnih zlostavljanja moglo bi biti politički – kako ne bi uvrijedio mnoge homoseksualce donator svojih Demokrata.

Općenito, Shapiro je rekao: „Zlostavljači u svakoj biskupiji iskoristili su katoličku vjeru kao oružje i koristili je kao sredstvo zlostavljanja.”

Pa ipak, „žrtve su odbačene u svakom dijelu države od strane crkvenih vođa koji su radije štitili zlostavljače i svoje institucije iznad svega”, rekao je Shapiro.

Dokumentarni dokazi iz slučaja iz 1963. u biskupiji Scranton otkrivaju užasan tretman mlade žrtve. Monsinjor koji je vodio slučaj pisao je roditeljima tinejdžera, dodijelivši mu dio krivnje rekavši: „nakon svega [,] vaš sin je bio u dobi kada je mogao razlučivati dobro od lošeg.”

Parlamentarni izbori 2020.

Možda vas zanima:

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

Procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama

I ove godine na blagdan Gospe Fatimske, u petak 13. svibnja 2022., održat će se javna procesija s kipom Gospe Fatimske i relikvijama mnogih svetaca. Procesija počinje u 17.30 sati pred zagrebačkom Katedralom. Nakon što je Sveti Otac ove godine...

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Otkriće o svetom Josipu, zaštitniku Hrvatske

Sveti Josip zaštitnik je Hrvatske od 1687. godine kada je Hrvatski sabor o tome donio službenu odluku. Tekst te saborske odluke nalazi se, među ostalim, i na službenim stranicama Hrvatskog sabora i navodno glasi ovako: „Sveti Josip, Krista...

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Nove mjere Stožera – udar na zdrav razum?

Zaoštravanje epidemioloških mjera i restrikcija koje nam je danas svečano najavio i obznanio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske novi je dokaz one stare mudrosti da se glupost nikada ne umara. Od početka pandemije korona virusa veliki dio...

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Vigilare obranio slobodu govora i prava katoličkih vjernika

Nakon naloga Vrhovnog suda za izuzećem sutkinje Sandre Artuković Kunšt zbog ideološke (lgbt) pristranosti iz postupka udruge „Dugine obitelji protiv Vigilare“ i ukidanja prvostupanjske presude zbog „bitne povrede odredaba parničnog postupka“ i...

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Građanski odgoj – roditelji, oprez!

Zagrebački gradonačelnik Tomašević i njegov 'Muzemo', vrlo će brzo u gradske osnovne škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje i to, kako su najavili, prema riječkom modelu, a možda i još liberalniji. Takvim programom građanskog odgoja potkopavaju...

Parlamentarni izbori 2020.